Advies op afstand

Bij HoofWear passen we het liefst de hoefschoenen bij je paard aan. Is het voor jou niet mogelijk om samen met je paard naar HoofWear te komen voor een deskundig pasconsult? Dan kan Hoefspecialist Klaas Feuth je op afstand helpen met advies over het model en de maat hoefschoenen die het beste bij jouw paard zouden kunnen passen. 

Wij hebben dan wel duidelijke informatie van je nodig. Wat wil je gaan doen met je paard op hoefschoenen? Laat ons weten in welke categorie je hoefschoenen zoekt: recreatief, sport of medisch

Vervolgens hebben wij een goed beeld bij de hoeven van jouw paard nodig. Wat zijn de afmetingen van de hoeven, wat is de hoefvorm, hoe is de stand van de hoeven? Deze informatie geef je aan ons door met hoeffoto’s.


hoef foto 1 lateraal hoef foto 2

Om je zo goed mogelijk op afstand (zonder je paard ‘live’ te zien) te kunnen adviseren, is het heel belangrijk om de aanwijzingen voor het maken van de foto’s zo goed mogelijk op te volgen. 

In deze video leggen we uit hoe de benodigde foto’s gemaakt moeten worden.

Per hoef maak je 4 foto’s, direct na het bekappen. De hoeven van je paard mogen niet langer dan twee weken geleden bekapt zijn. Op de foto’s willen we schone hoeven zien met een liniaal of meetlint over de lengte en breedte van de zool van de hoef. Daarnaast maak je een foto van zowel het zij- als het vooraanzicht van de hoef, staande op harde, vlakke ondergrond. Markeer de foto’s met LV (linksvoor), RV (rechtsvoor), LA (linksachter) of RA (rechtsachter), zodat we weten naar welke hoef we kijken.

 

Waar moeten de foto’s aan voldoen:

 

  • Pas bekapte hoeven (maximaal twee weken na het bekappen);
  • Zorg voor goed uitgekrabde, schone, droge hoeven;
  • Maak de foto's op een vlakke, harde, schone ondergrond;
  • Gebruik geen doorzichtige linialen;
  • Houd je vingers niet over de cijfers/streepjes op de liniaal of het meetlint;
  • Zorg dat de centimeters en millimeters beide goed (scherp gesteld) zichtbaar zijn op de foto;
  • De hele hoef moet zichtbaar zijn op de foto;
  • Houd je camera (mobiele telefoon) evenwijdig met de hoef: vanuit een schuine hoek genomen foto’s zijn voor ons moeilijk te beoordelen.
  • Houd de lens van de camera op hoogte van de hoef (op de grond) bij de foto's van de stand;
  • Markeer de foto's met LV, RV, LA of RA voor je ze naar ons stuurt.

 

Stuur je foto’s met een korte toelichting naar HoofWear via e-mail of Whatsapp +31413714650 We proberen je dan zo spoedig mogelijk advies te geven. Houd er rekening mee dat er meer mensen om advies vragen en wij met z’n tweeën zijn. We doen wat we kunnen om je snel te helpen.

Let op: advies op afstand is niet hetzelfde als een pasconsult bij HoofWear. Onze voorkeur gaat altijd uit naar het 'live' aanpassen van de hoefschoenen. Als dat niet kan, doen we ons best om zo goed mogelijk te helpen op basis van de hoeffoto's. Het kan zijn dat je in één keer de juiste hoefschoenen hebt, maar het komt ook voor dat je toch een keer moet ruilen voor een maat groter of kleiner.