5 Redenen om te kiezen voor een pasconsult bij HoofWear

5 Redenen om te kiezen voor een pasconsult bij HoofWear

Je paard verdient de beste hoefbescherming. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van perfect passende hoefschoenen? We kunnen ons voorstellen dat je door de ruime keuze in merken en modellen soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Gelukkig kun je met je paard terecht bij HoofWear voor een deskundig pasconsult op afspraak. En voor wie denkt: 'dat is te ver weg', 'mijn paard kan niet op de trailer', 'ik heb geen vervoer', 'ik vind het te veel moeite': laat deze 5 redenen je overtuigen om al je bezwaren te overwinnen en wél voor een pasconsult bij HoofWear te kiezen!


hoefschoenen pasconsult bij hoofwear floatingboots hoefschoenen passen bij hoofwear hoefschoenenpasservice Klaas Feuth

1.     Passen met echte hoefschoenen

We passen met echte hoefschoenen, die je direct kunt aanschaffen. Je weet op deze manier zeker dat je paard met de best passende hoefschoenen naar huis gaat.

Een pasconsult bij HoofWear is een écht pasconsult. We gaan dus niet aan de slag met fitkits of passchalen, maar met échte hoefschoenen. Met een hele hoefschoen zie je direct hoe de pasvorm is. In tegenstelling tot het ‘passen’ met alleen de onderkant of de losse zool van een hoefschoen. Hoe het bovenwerk rond de hoef sluit, is immers minstens zo belangrijk als of de hoefschoen past bij de zool van de hoef. In het artikel ‘de zin en onzin van fitkits’ gaan we uitgebreid op dit onderwerp in.

2.     Je paard mag ter plekke testen en jij kunt oefenen

Om te bepalen welke hoefschoenen het beste bij de hoeven van jouw paard en jouw gebruiksdoel passen, is het belangrijk dat je paard de hoefschoenen kan uitproberen. Daarom laten we je paard de hoefschoenen tijdens het pasconsult bij HoofWear testen.

We beginnen met het passen van een aantal mogelijke modellen (op basis van de hoeffoto’s die je eerder naar ons hebt gestuurd staat er al het een en ander voor je paard klaar). Vervolgens laten we je paard aan de hand een aantal testjes doen op de hoefschoenen. Zo kunnen we bepalen of de hoefschoenen in verschillende gangen, en in verschillende omstandigheden, zoals bij het maken van een zeer korte wending, goed op hun plek blijven zitten.

Als duidelijk is welke hoefschoenen voor jouw paard de beste zijn, laten we jou zelf oefenen met het zelf aan- en uittrekken. Bovendien nemen we de tijd om al je vragen over de hoefschoenen te beantwoorden.


hoefschoenen testen bij hoofwear hoefschoenen uitproberen bij hoofwear hoefschoenen proberen bij hoofwear

3.     Afstelling van kabels of aanpassing aan de hoefschoenen?

Bij sommige modellen hoefschoenen moet voorafgaand aan het eerste gebruik het een en ander op de juiste manier worden afgesteld. Denk bijvoorbeeld aan de hoefschoenen van Renegade, die kabeltjes hebben in het sluitsysteem. Bij HoofWear hebben we ervaring met alle hoefschoenen: we weten waar we bij het afstellen van de kabels op moeten letten. Daarom stellen we de hoefschoenen tijdens het pasconsult direct voor je af. En passen de afstelling eventueel nog aan, als op basis van de testjes blijkt dat het beter kan.

Het is mogelijk dat er aanpassingen aan de hoefschoenen nodig zijn, zoals het inkorten aan de achterkant als je paard met zijn achterhoeven de voorhoeven aantikt of heel ruime gangen heeft. Of je paard heeft een nét iets afwijkende vorm hoeven die met een verwarming van het thermoplastic van de hoefschoenen opgevangen kan worden. Dit doen we tijdens het pasconsult direct voor je. Allemaal om voor de beste pasvorm te zorgen. Net wat anders dan wanneer je zelf met een YouTube video aan de slag moet, toch?

4.     Het advies van HoofWear is niet merkgebonden

Is er wel eens een passer bij jou op stal geweest die hoefschoenen kwam passen met maar een paar verschillende soorten hoefschoenen of de passchelpen van maar een paar merken hoefschoenen? Zonder dat je vooraf duidelijk wist wat de mogelijkheden zouden zijn?

Bij HoofWear zijn we niet merkgebonden. We gaan uit van de hoeven van jouw paard. De hoefvorm, de afmetingen van de hoeven en de stand van de hoeven bepalen samen met het gebruiksdoel welke hoefschoenen wij jou adviseren. Niet welk merk hoefschoenen er toevallig bij ons in de kast ligt.

Tijdens het pasconsult bij HoofWear zijn zowel de kennis als de hoefschoenen van vele verschillende merken in huis. We vragen je vooraf om foto’s van de recent bekapte hoeven van je paard, zodat we tijdens de pasafspraak alle mogelijk passende merken en modellen bij de hand hebben en alvast klaar hebben staan voordat je met je paard bij ons bent.


Equine Fusion hoefschoenen passen bij hoofwear scootboot passen HoofWear is niet merkgebonden

5.     ‘Live’ advies van ervaren specialisten

Het pasconsult bij HoofWear wordt gedaan door ervaren specialisten. Klaas heeft meer dan 16 jaar ervaring met hoefgezondheid. Laura is student hoefspecialist en doet in Juni 2022 examen. Vanuit de overtuiging dat verreweg de meeste paarden op een gezonde manier op blote hoeven door het leven kunnen, is Klaas gestart met HoofWear.

Hoefschoenen zijn een gezonde manier van hoefbescherming die je in kunt zetten wanneer nodig. Wanneer nodig betekent bijvoorbeeld wanneer je langere tochten gaat maken, over ongelijke ondergronden gaat rijden, je paard gevoelig loopt op bepaalde bodems en voor ondersteuning bij een (ernstig) hoefprobleem, zoals dunne zolen. Waarom hoefschoenen? Hier lees je daar meer over.

Hoefschoenen ondersteunen de natuurlijke werking van de hoef, zonder deze te belemmeren. Klaas Feuth ziet je paard tijdens het pasconsult 'live' en stemt het advies voor de te kiezen hoefschoenen helemaal af op jouw paard. Zo kan met alle bijzonderheden zoals het gangenwerk, de hoefvorm, eventuele hoefproblemen rekening worden gehouden.

Ook wanneer je intensief met je paard op hoefschoenen wilt gaan sporten, is een pasconsult om deze redenen zeer aan te raden. Bij het beoefenen van een paardensport, zeker op topniveau, vraag je veel van de hoefschoenen. Het is daarom extra belangrijk dat de pasvorm perfect is. Meer hierover lees je in dit artikel.


Hoefschoenen aanmeten bij HoofWear Hoefschoenenadvies bij Klaas Feuth van HoofWear Uitgebreid advies over hoefschoenen bij HoofWear

Ben je (nog niet) overtuigd?

Ik had deze blog ook ’10 redenen om te kiezen voor een pasconsult bij HoofWear’ kunnen noemen. Ben jij (nog niet) overtuigd van de vele voordelen van een pasconsult bij HoofWear? Laat ik dan nog aandragen dat bij HoofWear de hoefgezondheid van jouw paard centraal staat. Wij geven eerlijk advies, ook al is dat niet altijd leuk om te horen. Heeft jouw paard problemen met de hoeven en denk je dat hoefschoenen de oplossing zijn? Helaas, dat is niet zo. Hoefschoenen lossen de oorzaak van het hoefprobleem niet op. Wél kunnen ze ondersteuning bieden bij de oplossing. Laat je door HoofWear adviseren over de mogelijkheden die specifiek voor jouw paard gelden.

Nog een paar redenen als laatste zetje

Ook voor een 2nd opinion op de hoeven van je paard kun je bij Klaas Feuth terecht: je kunt bij het maken van de afspraak voor het hoefschoenen pasconsult aangeven dat je dit graag wilt. We zorgen dan dat er extra tijd wordt ingeboekt (er worden wel kosten in rekening gebracht voor een 2nd opinion).

Daarnaast bieden we bij HoofWear een zo goed mogelijke nazorg na je aankoop van hoefschoenen. Je kunt bij ons terecht met je vragen, ook als je de hoefschoenen al een tijdje in gebruik hebt.


second opinion hoeven bij Klaas Feuth van HoofWear Hoefschoenen laten aanpassen door HoofWear Hoefschoenen om te mennen met je shetlander bij HoofWear

Blije paarden, tevreden eigenaars

Wij vinden het het allerbelangrijkst dat jouw paard op de best passende hoefschoenen op pad gaat. Wij zijn ervan overtuigd dat een pasconsult bij HoofWear voor de beste gebruikerservaringen met hoefschoenen kan zorgen. Dat leidt tot blije paarden én tevreden eigenaren. Daar doen we het voor! Lezen hoe anderen het advies van HoofWear hebben ervaren? Kijk op kiyoh.