Perfect passende EVO boots

Perfect passende EVO boots – op naar een actieve paardenzomer

HoofWear mocht afgelopen zaterdag de twee actieve paardenvriendinnen Simone en Thea ontvangen mét hun paarden. Geïnteresseerd in de EVO Boot, maar wat terughoudend door eerder advies, wilden zij graag de schoenen bij ons laten aanmeten. Mét succes: beide paarden stapten na het pasconsult trots weg op hun 4 gloednieuwe, op maat aangepaste EVO boots. HoofWear wenst beide paarden en hun eigenaren vele fijne kilometers toe.

De mythe dat EVO boots niet geschikt zouden zijn voor paarden met lage hielen kunnen we met deze twee voorbeeldpaarden direct ontkrachten: de schoenen zitten als gegoten. Het grote voordeel van de EVO boot is dat deze schoen vele mogelijkheden heeft. Hij is zowel standaard aanpasbaar als doormiddel van verwarmen van het materiaal passend te maken. Zo kan voor iedere individuele hoef een unieke aanpassing worden gedaan.

EVO boots zijn ontwikkeld en getest in de Endurance wereld. Het behouden van alle hoeffuncties was het belangrijkste uitgangspunt. De ontwikkelaars streven naar een maximale beweegbaarheid, een zo lichtgewicht mogelijke schoen en het voorkomen van schuren. EVO boots zijn de eerste hoefschoenen die volledig met de hoef mee kunnen bewegen in alle richtingen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de keuze voor moderne materialen. EVO boots hebben geen banden, straps, gaiters of andere bevestigingen die over kroon of kootbeen lopen.

Persoonlijk kies ik vrijwel altijd voor de Elastostop Direct sluiting; een rekbare sluiting zonder clips.