NL kampioen TREC Carolien Esselink test Equine Fusion 24/7

Het is altijd leuk om de posts van Carolien Esselink te lezen en te bekijken, waarin ze de belevenissen met haar paard Stella in beeld brengt. Deze zomer ontmoetten we Stella om bij haar Equine Fusion 24/7 schoenen te lijmen. Wat een geweldig stel, Carolien en Stella! Deze combinatie bruist werkelijk van energie, zelfs op de hete woensdagmiddag in juli waarop ze samen bij HoofWear op bezoek waren.

Carolien Esselink: “Ik gebruik al ongeveer 6 jaar met veel plezier de Equine Fusion All Terrain hoefschoenen voor mijn paard. Deze keuze heb ik gemaakt toen ik TREC ben gaan rijden. Bij de TREC is het zo dat je je eigen hoefbeslag mee moet nemen en mocht het zover komen, dat je onderweg evt. je beslag eraf of er weer onder kan slaan. Nou dat ga ik niet doen, dat vind ik persoonlijk iets voor een hoefsmid, daar begin ik dus niet aan. Via een vriendin ben ik aan deze schoenen gekomen en ze zaten direct perfect! Zo loopt mijn paard wanneer we buitenrijden eigenlijk altijd op hoefschoenen.”

vlag op schoen

HoofWear is sinsds 2016 sponsor van TREC ruiter Carolien Esselink en haar paard Stella. HoofWear zorgt voor perfect passende hoefschoenen, zodat Stella zonder belemmering optimaal kan presteren in de sport. Tot nu toe liep Stella op Equine Fusion All Terrain hoefschoenen, speciaal geborduurd met de Nederlandse vlag en Caroliens naam. Carolien staat altijd open voor het proberen van nieuwe dingen en ging daarom enthousiast in op ons voorstel om de nieuwe Equine Fusion 24/7 bij Stella te lijmen.

Carolien vertelt: “Het zijn schoenen die heel gemakkelijk onder de hoef geplakt kunnen worden. Het is vooraf wel belangrijk de hoef van het paard goed op te meten zodat je de schoenen niet te groot of te klein bestelt. Dit geldt eigenlijk voor alle hoefschoenen! De plakschoenen zijn een maat kleiner dan mijn All Terrain, zo zie je maar weer. Nadat Klaas Stella’s hoeven bekapt heeft en de juiste maat schoenen had aangemeten moesten de hoeven ruw worden gemaakt met een rasp om de hechting van de lijm te verbeteren. Zodra dat is gedaan, maak je de hoef met een alcoholdoekje schoon en ga je de lijm mengen. Ik denk dat dit het moeilijkst is van alles. De lijm wordt door de warmte en mengeling snel hard (zeker als het buiten boven de 20 graden is) dus een goede voorbereiding is het halve werk. De lijm smeer je aan de binnenkant van de schoen, niet op de zool maar aan de zijkanten. Daarna en dan druk je de schoen tegen de hoefwand en zorg je ervoor dat alles goed omsluit. De twee tie-wraps sluit je aan de voorkant en klaar ben je.”

plakken2 carolien3

Stella staat meteen trots op haar nieuwe schoenen. Carolien vergelijkt ze met sneakers – de gelijkenis is inderdaad treffend!

sneakers

Na twee weken rijden op verschillende ondergronden, crossen en buitenritten maken, is Stella in de wei haar eerste schoen verloren. Gelukkig was de schoen nog heel en heeft Carolien hem er zelf weer onder kunnen lijmen. Carolien: ”Het is me gelukt, de schoen zit er weer onder. Eigenlijk heel makkelijk.”

De schoenen zij uiteindelijk twee maanden perfect blijven zitten. “Ik heb er fijn mee kunnen rijden, net als gewoonlijk op de All Terrain. Ik hoefde ze nu alleen niet aan en uit te doen. Best gemakkelijk als je na het rijden in de bak denkt even uit te stappen over de weg. Dat kan gewoon, geen probleem!”, aldus Esselink.”

Dat was een zeer geslaagde testperiode met een tevreden paard en een tevreden ruiter. Esselink raadt de Equine Fusion 24/7 lijmschoenen aan: “Een mooi product dat ik je zeker kan aanraden om te proberen als vervanging van het ijzer. De schoenen geven een goede demping en stabiliteit aan het paard. Er zit een gat in de zool om de hoef te laten ademen en om de hoef schoon te spoelen. En het valt echt super mee hoeveel vuil erin komt. Fijne schoenen die we zeker vaker gaan dragen!’  

carolien

Volg Carolien Esselink op facebook/Instagram en zie hoe haar trainingen en wedstrijden er met de Equine Fusion hoefschoenen uitzien: TREC ruiter Carolien Esselink