Cursus Hoefbekappen module 1

Bij ons op locatie verzorgt Hoefspecialist Klaas Feuth met regelmaat een dagcursus bekappen.
Module 1 en 2 zijn bedoeld voor paarden eigenaren die tussen de bezoeken van de hoefsmid of hoefbekapper door de hoeven zelf willen bijhouden.

Module 1 is een hele dag theorie en praktijk.

Meer informatie
Per: Per persoon
Beschikbaarheid: Op voorraad
Beschikbaarheid: Niet meer leverbaar
Vanaf € 199,00 € 164,46

Deze cursusdag, die wordt verzorgd door Hoefspecialist Klaas Feuth, is speciaal bedoeld voor paardeneigenaren die meer inzicht willen in het functioneren van een gezonde paardenhoef. Daarnaast maken we een start met het leren de hoeven van je eigen paard te onderhouden, tussen de afspraken met je hoefsmid of hoefverzorger door.

Ook is deze cursusdag ideaal als je elders een beginnerscursus hebt gedaan en je verder wilt informeren over de hoefgezondheid bij paarden.

Theorie 

In de ochtend starten we met een korte theoretische inleiding. Hoe functioneert een gezonde paardenhoef? We gaan in op de anatomie van de hoef en komen zo op de functies die de verschillende anatomische onderdelen horen te vervullen. Hieruit vloeit vanzelf voort wat de belemmeringen kunnen zijn voor een correct functionerende hoef, en wat deskundig hoefonderhoud hierin kan betekenen. Een gezonde hoef is van belang voor alle (sportieve) prestaties die je paard dag in dag uit moet leveren.

Praktijk

's Middags zijn we in de praktijk bezig met het bekappen van kadaverhoeven. Deze dag gaan we dus niet aan de slag met levende paarden.

Je leert welk gereedschap je moet gebruiken voor welke toepassingen en hoe je dit gereedschap veilig kunt gebruiken. Aan de hand van de kadaverhoeven wordt uitgelegd hoe een goed bekapte hoef eruit hoort te zien. Onder begeleiding ga je aan de slag met het bekappen van de kadaverhoef – of kadaverhoeven: mocht je sneller klaar zijn dan is er altijd nog een extra kadaverhoef om aan te pakken.

Organisatie

  • We werken in een kleine groep van maximaal 12 personen.
  • Je hebt voor deze cursus zelf geen eigen gereedschap nodig. Maar dat kan desgewenst voorafgaand aan of tijdens de training of op de dag zelf bij ons aangeschaft worden.
  • Goed om rekening mee te houden: een geldige vaccinatie tegen tetanus.
  • Denk aan geschikte kleding: we werken met kadaverhoeven en het praktijkgedeelte wanneer mogelijk in de buitenlucht.
  • De cursusdag begint om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur.
  • Prijs per deelnemer is inclusief koffie, thee en vegetarische lunch
  • Je ontvangt ongeveer twee weken voorafgaand aan de cursusdag aanvullende informatie.

Module 2

Heb je na deze cursusdag de smaak te pakken gekregen en wil je onder begeleiding van Hoefspecialist Klaas Feuth de hoeven van je eigen paard eens onder de loep nemen? Je kunt een Module 2 cursus inplannen. Dit is een privéles van anderhalf uur, waarin je met je eigen paard naar ons toe komt. Je kunt deze, na het volgen van Module 1, zelf als Hoefconsult in onze online agenda inplannen.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Cursus Hoefbekappen module 1
Uw waardering

Wat is het adres van de Cursus?

De Steeg 6, in Reek

Tijdens de cursus kan je gebruik maken van de gereedschappen en materiaal van de hoefschool. Het is natuurlijk ook mogelijk om eigen gereedschap mee te nemen, leuk zelfs, zo kunnen we diverse gereedschappen vergelijken.
Tijdens, voor en na de cursus is het mogelijk om via de hoefschool gereedschap aan te schaffen.
Wel is het aan te raden om zelf handschoenen mee te brengen en natuurlijk kleding die vies mag worden/kapot gaan.

Nee hoor, wij serveren een vegetarische lunch voor iedereen.