Dallmer Combi-Clog

Meer informatie
Per: Per Paar
Beschikbaarheid: Op voorraad
Beschikbaarheid: Niet meer leverbaar

Geleverd per paar

De Dallmer Clog is een van de eerste hoefschoenen die er was, en nog steeds even succesvol. Ontwikkeld door Dallmer omdat hij een paard had die hoefbevangen was. Het idee om nagels te slaan door het gedeelte van de hoef dat tijdens bevangenheid juist ziek is beviel hem niet en zo heeft hij de schoen ontwikkeld.
Dallmer is een Duits bedrijf dat voornamelijk in sanitair actief is, de hoefverzorgings producten worden echter ook wereldwijd verkocht en gebruikt.

De kracht zit hem in zijn eenvoud, en aanpasbaarheid aan veel verschillende hoefvormen, dit doordat de breedte achter in de schoen aanpasbaar is met behulp van de meegeleverde balk.
Er zijn twee verschillende modellen voor de voor en achterhoeven, dit omdat achterhoeven vaak wat ovaler zijn.


Dallmer Combi-Clog is een combinatie van hun plakcuff waar de smid zelf een ijzer of kunststof ijzer onder kan schroeven en de Clog welke als alleenstaande schoen gebruikt kan worden.
Het voordeel van deze Combi-Clog is dat je door het vormen van het ijzer of kunststof de schoen kan aanpassen aan nog meer hoefvormen.
Voor de mensen welke toch graag ijzers willen kan er een ijzer onder geschroefd worden, je hebt dan wel het nostalgische ijzer geluid op de weg, je kan ook denken aan sliding plates.
Voordeel is dat je wanneer je aangebrachte ijzer of kunststof ijzer versleten is je deze kan vervangen zonder dat de hele schoen vervangen hoeft te worden.

Geschikt voor:
Paarden met normale hoefvorm; (hoekhoef 45-55°)
Vele verschillende lengtes en breedtes door de aanpasbaarheid van de schoen

Minder geschikt voor
Paarden met erg weke hoefhoek
paarden met extreem lage verzenen

Tips:
De takken kunnen gemakkelijk worden ingekort, net als dat er vaak gemakkelijk wat van de hoogte af kan.
Er kan eventueel een zooltje in gemaakt worden zodat de zool en straal ook mee belast worden.
Neem contact op met een passer, er zijn nog heel veel aanpassingen mogelijk met de schoenen waardoor hij beter past bij bijvoorbeeld weke hoeven.

Maat hoef breedte in mm
1 100 - 109
2 110 - 124
3 125 - 134
4 135 - 145

Dallmer is een van de eerste schoenen waar ik mee begon. Ik gebruik hun producten veelvuldig voor standcorrecties bij veulens. Ik heb Dallmer meerdere keren te gast in Nederland gehad voor workshops, de producten zijn niet modern, maar dat geeft helemaal niets. Waarom moet je veranderingen is een product als deze aanbrengen? Echte Duitse degelijkheid.
Dallmer blijft mijn favoriet als het gaat om aanpasbaarheid, je kan er zoveel kanten mee op. 
De Dallmer Combi-Clog is hun nieuwste product, het enige verschil zit hem daar in de bodem, dus de rest van de schoen is nog even degelijk!

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Dallmer Combi-Clog
Uw waardering