Equine fusion Recovery

Het unieke ontwerp van de Equine Fusion Recovery maakt deze hoefschoen geschikt voor langdurig dragen, zowel in de stal als op weide of paddock.

Meer informatie
Per: Per Paar
Merk: Equine Fusion
Gebruik: Weekschoen, 24-7, Hoefbevangenheid, Hoefzweer
Samenstelling: 2 boots
Beschikbaarheid: Op voorraad
Beschikbaarheid: 2 tot 10 werkdagen
€ 192,95 € 159,46

Hoewel wij met regelmaat de Equine Fusion All Terrain Ultra ook adviseren bij medische toepassingen, was deze hoefschoen daar eigenlijk niet voor bedoeld. Equine Fusion komt nu met een geheel nieuwe hoefschoen, speciaal voor medisch gebruik: de Recovery.

 

Het unieke ontwerp van de Equine Fusion Recovery maakt deze hoefschoen geschikt voor langdurig dragen, zowel in de stal als op weide of paddock.

 

Voor welke toepassingen is de Equine Fusion Recovery geschikt:

-       Transport: gun je paard de dempende, stabiliserende rubberen Equine Fusion zool tijdens het vervoer per paardentrailer of in de vrachtwagen. De zool van deze hoefschoen absorbeert trillingen en schokken en geven je paard een stabieler gevoel wanneer je door bochten en over drempels rijdt. Je paard komt minder vermoeid van de trailer met de Recovery hoefschoenen;

-       Revalidatie van een hoef- of peesprobleem: de Equine Fusion Recovery hoefschoen ondersteunt je paard tijdens het revalideren. De dempende zool geeft verlichting bij het lopen;

-       (Ernstige) hoefproblemen zoals hoefbevangenheid, gevoelige dunne zolen, hoefzweren, straalkanker.

  • Bij hoefbevangenheid is het zaak je paard zo snel mogelijk weer in beweging te krijgen. Vreselijke pijn in de hoeven is een kenmerk van deze ernstige ziekte. De Equine Fusion Recovery helpt de pijn in de hoeven te verlichten door de flexibele, maar stevige zool. Zo kan je paard weer gaan bewegen – beweging is zeer belangrijk voor de genezing.
  • De behandeling van een hoefzweer of straalkanker kan erom vragen dat de hoeven van je paard schoon en droog blijven. Ook hiervoor is de Equine Fusion Recovery zeer geschikt.
  • Loopt je paard gevoelig, bijvoorbeeld net na een bekapping, of heeft hij dunne zolen waardoor je hem niet buiten kunt zetten? De Equine Fusion Recovery is ook voor deze toepassing bedoeld. Laat je paard deze hoefschoenen tijdelijk dragen om de hoeven wat rust te geven. Zo hoeft je paard niet op boxrust maar kan hij gewoon lekker naar buiten.

 

Let op: bij het tijdelijk langdurig dragen van hoefschoenen is het heel belangrijk dat je minstens een keer per dag de hoefschoenen uit doet, schoonmaakt en laat drogen voordat je ze weer aan doet. De hoeven van je paard transpireren, waardoor het in de hoefschoen vochtig kan worden. Om te voorkomen dat de hoef zich voortdurend in een broeierige omgeving bevindt, is het daarom van belang de hoefschoenen regelmatig goed te laten luchten. Een tweede paar Recovery hoefschoenen kan bij een langdurig (hoef)revalidatietraject daarom zeker van pas komen.

 

De Equine Fusion Recovery hoefschoenen zijn verkrijgbaar in alle regular maten, variërend van maat 7 tot maat 16. Deze hoefschoenen worden per paar geleverd.

 

De Recovery is verkrijgbaar in rood en zwart.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een beoordeling over:Equine fusion Recovery
Uw waardering