Equine Fusion Ultimate

Meer informatie
Per: Per stuk
Merk: Equine Fusion
Beschikbaarheid: Op voorraad
Beschikbaarheid: Niet meer leverbaar

De Equine Fusion Ultimate is het resultaat van innovatieve verbeteringen door de baanbrekende Noorse hoefschoenenontwerper Equine Fusion. Dit jonge bedrijf neemt de gebruikerservaringen van haar klanten zeer serieus! De feedback van vele klanten na gebruik van de voorgaande modellen van de Equine Fusion sportschoenen is meegenomen in het ontwerp van de Ultimate. Met de lancering van de Equine Fusion Ultimate zijn de Noren er met succes in geslaagd de kleine minpunten van eerdere modellen te verbeteren.

Endurance ruiter Kari Eisland, die alle Equine Fusion modellen en hun prototypen test, had enkele bezwaren bij de eerdere modellen: ten eerste konden er problemen met schuren ontstaan doordat zand de schoen in kon. Ook het zwaarder worden van de schoenen wanneer veel door water werd gereden, was een minpuntje.
Equine Fusion heeft voor deze beide kritiek punten een oplossing gevonden: het nieuwe sluitsysteem sluit nog beter af aan de bovenkant van de schoen, waardoor zand minder gemakkelijk de schoen in kan. Daarnaast is de schoen gemaakt van ander materiaal, dat minder water opneemt.

De zool van de Equine Fusion Ultimate is van dezelfde hoge, flexibele kwaliteit als de andere modellen, het is vooral de upper die het verschil maakt. Het gebied in de hielen is vele malen verbeterd, de schoen is vervaardigd uit een nog duurzamer materiaal. Door het weglaten van al het sluitmateriaal is er ook bijna niets over wat vroegtijdig kapot kan gaan.

Een innovatieve toepassing van super klittenband maakt al het overige sluit materiaal overbodig, de schoenen blijven goed zitten, zelfs onder zware omstandigheden als modder en een stenige ondergrond.

Geschikt voor:
Paarden met ongeveer even brede als lange hoeven (tot 1 cm verschil geen probleem)
Topsport
Medisch gebruik (de schoenen kunnen een periode dag en nacht aangehouden worden)
Paarden met een onnatuurlijke hoefvorm, flares etc

Niet/minder geschikt voor:
Paarden met erg smalle hoeven
Paarden met erg brede hoeven
Paarden die slepen
Paarden met extreem lage verzenen

Tips:
Struikelen, gevoeligheid of snel slijten door lage verzenen kan verminderen met dampeningpads
De schoenen nu en dan in de wasmachine wassen voorkomt schuren
Bij een erg gevoelige huid kan je beter kiezen voor de Equine Fusion Ultra; deze is wat zachter.

Hoefspecialist Klaas Feuth over de Equine Fusion Ultimate:

 Deze schoen behoort bij de meest verkochte schoenen. Dankzij de vele, ook zeer kleine, maten zijn deze schoenen geschikt voor de aller kleinste Shetlanders, minis en ezels. Voor de echt grote paarden, groter dan maat 14, adviseer ik toch meestal andere merken, zoals de Easyboot New Trail of New Mac. De Equine Fusion Ultimate is flexibel en belemmerd, ondanks hij boven de kroonrand komt, het paard niet. Inlopen is niet nodig.Wanneer het paard de hoeven met een draaibeweging neerzet zou ik ook eerder kiezen voor een schoen met een wat hardere zool, omdat de kans groot is dat de equine fusion ultimate gaat draaien, vooral de ronde modellen.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Equine Fusion Ultimate
Uw waardering