Hoefschoenen fitkits

Wat is een fitkit?

Een fitkit bestaat uit de onderschalen van een bepaald merk of model hoefschoenen. Een schaal is als het ware alleen de zool van de hoefschoen, dus zonder bovenkant (upper) en sluitingen.


Renegade fitkit scoot boot passchalen fitkit van verschillende passchalen van hoefschoenen

Waarvoor is een fitkit bedoeld

Een fitkit kan een hoefschoenpasser helpen om de juiste maatrange van een hoefschoen te bepalen. Soms wordt met gebruik van de fitkit meteen duidelijk dat een bepaald merk of model hoefschoenen niet geschikt is voor het paard. Een hoefsmid die passchalen in de auto heeft kan gemakkelijk, zonder gebruik van een maattabel, kijken welke maten hoefschoenen je zou kunnen proberen.
Een fitkit is niet bedoeld voor het zelf thuis passen. Aangezien je de helft van de hoefschoen mist, kun je nog steeds niet zeker zijn welke maat en model geschikt is. De fitkit kan je wel inzicht geven wat sowieso niet past.

Ben jij een hoefprofessional en wil je een fitkit bestellen om bij jouw eigen klanten inzicht te krijgen over mogelijk passende hoefschoenen? Neem dan contact met ons op.


Waarom wij geen fitkits online aanbieden

De kans is heel groot dat je er met de fitkit nog niet zelf uitkomt en dat je alsnog moet gaan bellen of mailen. En als je er wel zelf uit gekomen bent kan de pasvorm van de daadwerkelijke hoefschoen ineens heel erg tegen vallen met alle mogelijke gevolgen van dien.
Wij kiezen ervoor om via onze passervice op afstand je inzicht te geven in welke hoefschoenen zouden kunnen passen. Zo is een fitkit niet meer nodig!

HoofWear is de meest ervaren nederlandstalige hoefschoenen specialist. Bij ons staat het welzijn van jouw paard voorop. Wij zien liever een goed passende hoefschoen dan een gemakkelijke verkoop. Kijk hier voor meer informatie over onze hoefschoenenpasservice.


scoot boot fitkit versus hele hoefschoen Equine fusion passchalen evoboot passchalen

Lees ook onze blog over fitkits voor meer informatie.