Flex hoof boots

Meer informatie
Per: Per stuk
Merk: n.v.t.
Model: n.v.t.
Samenstelling: n.v.t.
Beschikbaarheid: Op voorraad
Beschikbaarheid: 2 tot 5 werkdagen
€ 79,90 € 66,03

Nog een hoefschoen van europese bodem, en dan niet schoenen van een groot bekend merk maar ontwikkeld door bekappers die heel graag een goede schoen wilde produceren. Na een weg van vallen en opstaan; als klein bedrijf heb je bij de fabrieken die de kunsstoffen moeten verwerken ook helaas geen voorrang, zijn zij er toch in geslaagt om een goede schoen te ontwikkelen.

Deze schoen onderscheid zich van zijn soortgenoten doordat hij heel flexibel is, eigenlijk is het een elastische bijna 2de huis om de gehele hoef welke beschermd tegen overmatige slijtage, echt gevoelige paarden zullen een extra inleg zooltje nodig hebben.

Daarnaast zit er geen klitteband en zitten er geen kabels aan de schoen, alleen de flexibele straps die tevens nog verstelbaar zijn voor de verschillende hielhoogtes.

Doordat de schoen zo flexibel is past hij bij veel verschillende hoefvormen en groeit de schoen als het ware wat mee met de hoef, zodat deze direct na het bekappen tot het bekappen weer nodig is goed om de hoef aangesloten blijft zitten.

Flex Hoof Boots zijn lichtgewicht, en bieden voldoende grip, voor de winterse omstandig heden zoals finland die kent zijn er studs verkrijgbaar die in de al aanwezige gaatjes gedraaid kunnen worden. Aan de wat meer Nederlandse natte winters is ook gedacht; water kan gemakkelijk weer uit de schoen en de schoen is gemakkelijk schoon te maken met stromend water.

Zool van de hoefschoenen is gemaakt van thermoplastisch urethaan TPU en bovenkant is gemaakt van polyurethaan en cordura.

De zool heeft speciaal op maat gemaakte plekken voor studs.

Flex Hoof Boots ™ zijn ontworpen en gemaakt in Finland!

Flex Hoof Boots ™ zijn getest in extreme Finse omstandigheden.

Als je een lange levensduur voor je Flex-boot wilt, raden we een wekelijkse anatomische trim aan. Afwijkende hoefvorm of slechte bekapping kunnen lijden tot snelle slijtage.Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Flex hoof boots
Uw waardering
Flex hoofboots
Size Length Witdth
110 105 - 115 mm 110 - 120 mm
120 115 - 125 mm 120- 130 mm
130 125 - 135 mm 130 - 140 mm