Floatingboot mini

Nieuw in 2022 de lang verwachte Floatingboot mini

Meer informatie
Per: Per Paar
Merk: Floating boots
Beschikbaarheid: Op voorraad
Beschikbaarheid: 2 tot 5 werkdagen
Vanaf € 138,00 € 114,05
Floating Boot Mini
 
Hier hebben wij heel lang op gewacht: de Floating Boot Mini! Deze mini variant van de bekende Spaanse sporthoefschoenenfabrikant Floating Boots is in het echt precies zoals je hem op de foto ziet: een zachte, huidvriendelijke neopreen bovenkant met een flexibele, dempende zool die zorgt voor voldoende grip. Precies wat je zoekt voor jouw shetlandpony of minipaardje!
 
De Floating Boot Mini is extreem zacht van binnen doordat het neopreen ook onder de zool van de hoef in het hoefschoentje doorloopt. Zo is de hoef van je shetlandpony of minipaardje bijna volledig omsloten met neopreen en heb je geen inlegzooltjes nodig.
 
De Floating Boot Mini is gemakkelijk aan- en uit te trekken. Nadat je het hoefschoentje hebt aangetrokken, maak je het vast met twee klittenbandsluitingen. De klittenbandsluiting aan de voorkant van de Floating Boot Mini lijkt sprekend op het front shield van zijn grote broertje: de Floating Boot. Daarnaast wordt er ook een klittenbandstrip meegeleverd om de hoefschoen bij de hoefbal vast te maken, deze helpt draaien voorkomen.
 
De Floating Boot Mini biedt een goede combinatie van comfort en ondersteuning van de hoeffunctie. Dit mooie hoefschoentje heeft, precies zoals je gewend bent van de ‘grote’ Floating Boots, een antislipzool met een optimaal afwikkelpunt.
 
De Floatingboot Mini is geschikt om mee te rijden of mennen op alle mogelijke ondergronden. Daarnaast kunnen deze hoefschoentjes ingezet worden voor medische toepassing, bijvoorbeeld bij hoefbevangenheid. Let bij het medisch gebruik van hoefschoenen altijd heel goed op: dagelijkse controle is zeer belangrijk. Wij raden daarnaast aan om dagelijks Unique-horn Magic Hoof Powder in de hoefschoenen te gebruiken om het klimaat in de hoefschoen bacterie- en schimmelvrij te houden.
 
Vormen zich pluisjes op het neopreen na enige tijd gebruik? Dat is niet erg: het klittenband verliest zijn functie niet.
Houd er rekening mee dat het neopreen aan de binnenkant als eerste slijtage vertoont door normale wrijving tussen de hoefwand (en mogelijk de zool) en het neopreen over de hele omtrek. Dit staat de goede werking van de schoen niet in de weg, en is valt daarom niet garantie maar normale slijtage.
 
De Floating Boot Mini is verkrijgbaar in 5 kleuren neopreen: zwart, geel, roze, blauw of rood.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Floatingboot mini
Uw waardering
Maat Lengte Breedte
60-70 70 - 75 mm 60 - 70 mm
70-80 80 - 85 mm 70 - 80 mm
80-90 90 - 95 mm 80 - 90 mm