HoofWear garantiebepalingen

Heb je hoefschoenen bij HoofWear gekocht en is er schade aan de hoefschoenen ontstaan? Dat is natuurlijk erg vervelend, maar het kan gebeuren.

Wanneer de schade aan de hoefschoen is veroorzaakt door een fout in de productie van de hoefschoen, geeft HoofWear je garantie op de hoefschoen zelf of op het kapotte onderdeel. Deze garantie geldt tot 90 dagen na aankoopdatum.

 

Uitgesloten van garantie

Belangrijk om te vermelden is dat schade ontstaan tijdens het gebruik van de hoefschoenen is uitgesloten van deze garantiebepaling. Het gaat dan om:

-       Slijten van het materiaal door gebruik;

-       Slijtage van verbruiksartikelen zoals inlegzooltjes (pads) en sokjes (gaiters);

-       Schade door gebruik van de hoefschoenen bij met hoefijzers beslagen hoeven;

-       Schade door verkeerd gebruik van de hoefschoenen of misbruik;

-       Schade ontstaan bij het dragen in de weide of paddock (anders dan rijden);

-       Schade door het ‘aantikken’ van de voorschoenen met de achterhoeven;

-       Schade door het gebruik van agressieve (schoonmaak)middelen;

-       Schade ontstaan aan hoefschoenen die door de gebruiker zijn aangepast;

-       Schade door het dragen van niet goed passende hoefschoenen (bijvoorbeeld verkeerde maat, niet de juiste pasvorm);

-       Schade aan hoefschoenen die tweedehands zijn gekocht.

 

Hoefschoenen zijn schoenen: ze verslijten door gebruik

Hoefschoenen zijn gebruiksartikelen. Ze hebben veel te verduren: je vaak honderden kilo’s zware paard stapt, draaft, galoppeert en misschien tölt ermee over de meest uiteenlopende ondergronden.

Hoewel schoenen voor paarden voor dit gebruik bedoeld zijn, gaan ze niet voor altijd mee. Het zijn schoenen: net zoals onze eigen schoenen, zullen ze verslijten. Net zoals het hoefijzer slijt onder de hoef, zal ook een hoefschoen na verloop van tijd slijten.

Gelukkig gaan hoefschoenen over het algemeen veel meer kilometers mee dan een hoefijzer. Hoe lang precies? Dat is helemaal afhankelijk van het gebruik en onderhoud van de hoefschoenen.

Een paard dat sleept, bijvoorbeeld, zal sneller door de teen van de hoefschoenen heen slijten dan een paard dat netjes zijn hoeven optilt in alle gangen. En bij hoefschoenen die schoon, droog en op kamertemperatuur worden bewaard, zal het kunststof langer flexibel blijven dan bij hoefschoenen die in extreem hoge (denk aan kofferbak van een auto) of extreem lage (vrieskou in de stal) temperaturen worden opgeslagen.

 

Lees de instructies

Bij de meeste hoefschoenen vind je in de verpakking een flyer met instructies. Lees deze goed door: de flyer bevat informatie over het aanpassen en vaak ook over het onderhoud van de hoefschoenen. Zijn jouw hoefschoenen geleverd zonder aanvullende informatie? Op de HoofWear website vind je veel informatie over de pasvorm en het onderhoud van hoefschoenen. Wij kunnen je ook altijd nog helpen met vragen en tips op afstand.

 

Vervangbare onderdelen

Voor veel hoefschoenen zijn reserveonderdelen beschikbaar. Deze kun je vaak zelf gemakkelijk monteren. Soms is een zakje reserveonderdelen standaard meegeleverd. Je kunt kabeltjes, klittenbandsluitingen en allerlei soorten schroefjes ook los bij HoofWear bestellen.

 

Onderhoud je hoefschoenen

Van goed onderhouden hoefschoenen zul je over het algemeen langer plezier hebben. Berg je hoefschoenen na gebruik daarom altijd schoon en droog op. Sluit eventuele klittenbandjes om te voorkomen dat er vuil in komt. Kunststof kan na een tijdje gaan verweren. Gebruik de HoofWear Hoof Boot Care spray om het kunststof en/of rubber waarvan je hoefschoenen gemaakt zijn, soepel en schoon te houden.