Goodsmith Base plate

Meer informatie
Per: Per stuk
Beschikbaarheid: Op voorraad
Beschikbaarheid: 2 tot 5 werkdagen
Vanaf € 19,50 € 16,12

De basis van Goodsmith hoefbescherming

De Goodsmith-basisplaat is gemaakt een sterk TPU (thermoplastisch polyurethaan). Het heeft een aantal voordelige kenmerken en kan worden gecombineerd met verschillende op TPU gebaseerde kragen. De unieke samenstelling biedt optimale bescherming, maar komt toch heel dicht in de buurt van het gevoel van "blootsvoets".

 

Optimale grip

Het loopvlakpatroon van deze basisplaat biedt een ideale verhouding tussen grip en optimaal glijvermogen. Glijden en grip kunnen worden toegeschreven aan de kwaliteit en afwerking van het plastic en minder aan de diepte van het profiel. We hebben daarom afgezien van het gebruik van zeer uitgesproken profielen om de hoogte en het gewicht van de basisplaat niet te zwaar te belasten.

 

Lattice-zool

De mesh-zool beschermt een gevoelige zool tegen onaangename invloeden in het terrein of bij het dagelijkse werk. Door het geperforeerde oppervlak kan water toch optimaal weglopen. In medisch gevallen zorgt de traliewerkzool ervoor dat vulling of medicinale verbanden op de hoef worden gehouden. Indien nodig kan het rooster verwijderd worden, dan kan de ruiter zoals gewoonlijk de hoef uitkrabben en verzorgen.

 

Grip op sneeuw

De grip op sneeuw is al verwerkt tussen de zool en het loopvlakpatroon. Het voorkomt dat het in de winter aan de sneeuw blijft plakken. Tijdens de sneeuwvrije maanden kan de sneeuwgrip samen met de roosterzool worden verwijderd.

 

Laag gewicht

De Goodsmith-grondplaat weegt maximaal 207 g onbewerkt en is daarom veel lichter dan conventionele hoefijzer.

 

Speciale vormgeving in traditionele kostuums

De speciale vorm van de bodemplaat in het hielgebied zorgt voor maximale beweging. Het is dynamisch en volgt de natuurlijke beweging van de baal onder belasting.

 

Individueel aanpasbaar

De voetplaat is 100% individueel aanpasbaar. Het is volledig aan te passen aan de gegeven hoefvorm en biedt veel extra mogelijkheden op het gebied van aanpassingsvermogen. Zo kan het afrolpunt individueel worden ingesteld, kan de teen worden belicht, kunnen de hielen worden ondersteund of ontlast en kan de zool worden belicht of volledig gesloten.

 

Schok absorbtie

De bodemplaat ook onder zware belasting optimale dempingseigenschappen. Zo worden gewrichten, pezen en ligamenten optimaal beschermd.

 

Hoge veerkracht

De voetplaat heeft een ideale reset-mogelijkheid. Het vervormt niet en keert altijd terug naar zijn oorspronkelijke vorm, zelfs onder belasting.

 

Lage slijtage (tot 10-20% geminimaliseerd door verknoping)

Door ons speciale vernettingsproces hebben we de slijtage van onze basisplaat tot een minimum beperkt. In vergelijking met standaard kunststofbeslag kent Goodsmith tot 20% minder slijtage.

 

rehabilitatie

Onze voetplaat is bij uitstek geschikt voor het uitvoeren van revalidatiemaatregelen. Naast het individuele aanpassingsvermogen aan verschillende hoefvormen, biedt het de mogelijkheid om alle revalidatieschoenen te reproduceren.  Medicinale verbanden of inlegzolen kunnen op de hoef worden vastgehouden, zodat abcessen of zweren optimaal kunnen worden behandeld. 

 

Onfeilbaar aanpassingsvermogen en montage

Dankzij onze geïntegreerde montagehulp in het teengedeelte van de voetplaat kan deze eenvoudig worden aangepast aan de hoef van het paard. De montagehulp ondersteunt de juiste positionering van de voetplaat en voorkomt uitglijden bij het aftekenen van de hoefvorm. Daarnaast heeft de voetplaat een positioneerveld waar je gemakkelijk kunt markeren welke schoen bij welke hoef hoort. Dit is later ook een verademing voor de ruiter, als hij of zij heeft besloten om de Velcro-versie te gebruiken.

 

Optiek

Zelfs zonder glans, maakt onze bodemplaat indruk met zijn hoogwaardige en nobele uitstraling. De gedetailleerde verwerking geeft de hoge kwaliteit van onze producten weer.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Goodsmith Base plate
Uw waardering