Hoefconsult

Meer informatie
Per: Per stuk
Beschikbaarheid: Op voorraad
Beschikbaarheid: 2 tot 5 werkdagen
€ 225,00 € 185,95

Hoefconsult bij Hoefspecialist Klaas Feuth

 
Maak je je zorgen over de hoefgezondheid van je paard? Ben je al lange tijd aan het ‘dokteren’ met de hoeven en is er geen of nauwelijks verbetering merkbaar? Heb je het advies gekregen om je paard te laten beslaan en wil je hier een frisse blik op? Wil je een second opinion op de hoeven van je paard?
 
Bekap je je paard zelf, maar loop je hierin vast, of wil je graag dat een professional eens met je meekijkt en tips geeft?
 
Het is mogelijk om een afspraak te maken om met je paard naar Hoefspecialist Klaas Feuth te komen voor een uitgebreid hoefconsult.
 
Het hoefconsult is altijd bij ons op locatie (Reek, Noord-Brabant) en altijd op afspraak.

Vervolgtraject

Wanneer tijdens het hoefconsult blijkt dat er een aanzienlijke winst te behalen valt in het met regelmaat correct bekappen van de hoeven van je paard en het eventueel toepassen van kunststof hoefbescherming, kun je kiezen voor een vervolgtraject.
 
Je gaat dan met je paard een traject in met als doel het verbeteren van de hoefgezondheid. Met één consult behaal je geen lange termijn doelen. Daarom bestaat een traject minimaal uit vijf behandelingen. Het interval is in overleg. Zo kan het zijn dat de eerste afspraken wat sneller op elkaar volgen en er later meer tijd tussen kan worden gelaten.
 
Het doel van een hoefgezondheidstraject is om je paard weer beter op de hoeven te krijgen: we werken toe naar gezond functionerende hoeven. Vaak kan je eigen hoefsmid of hoefverzorger het na dit traject weer overnemen.
 

Voorbereiden op het hoefconsult

Probeer voorafgaand aan het maken van een afspraak voor het hoefconsult je vraag zo helder mogelijk te hebben. Schrijf puntsgewijs op wat het verloop van het hoefprobleem is geweest met een tijdlijn waarin je gevolgde behandelingen noteert. Zijn er röntgenbeelden gemaakt? Deze kun je meesturen met je aanvraag, samen met het bijbehorende rapport van de behandelend dierenarts. Probeer alle informatie in één e-mail te verzenden, uiterlijk 24 uur voorafgaand aan je afspraak.

Zelf online je afspraak plannen

Nadat je het hoefconsult in de HoofWear webshop hebt besteld, krijg je een e-mail met het bestelnummer. Dit vul je in bij het plannen van je consult in onze online agenda. Alle beschikbare data en tijden zijn hier direct zichtbaar. Je krijgt een bevestigingsmail na het boeken van een beschikbare afspraak.
 
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hoefconsult
Uw waardering

Inbegrepen bij het hoefconsult:

- Beoordeling van de hoeven van je paard in stand en beweging;
- Het wanneer nodig bekappen van de hoeven van je paard;
- Advies ter plekke met betrekking tot de bekapping en eventuele vorm van hoefbescherming;
- Beknopt advies in de vorm van een verslag dat later per e-mail naar je wordt verzonden;
- Wanneer je als zelfbekapper komt: advies en tips om je eigen werk aan te passen/te verbeteren.
- Eventuele rapportage.

Niet inbegrepen bij het hoefconsult;

- Het aanmeten van hoefschoenen (wanneer hiertoe wordt besloten);
- Het toepassen van gelijmde kunststof hoefbescherming (wanneer hiertoe wordt besloten);

Wanneer nodig en de tijd het toelaat kan dit aansluitend aan het consult plaatsvinden.

- Aanschafkosten hoefschoenen;
- Materiaalkosten kunststof hoefbescherming;
- Eventueel geadviseerde hoefverzorgingsproducten;
- Eventueel geadviseerde voedingssupplementen.

Deze bovenstaande kunnen uiteraard wel direct tijdens het consult worden aangeschaft en afgerekend (met PIN, ook contactloos).