Hoefspecialist Klaas Feuth


bekappen met hoof boss bekappen Klaas Feuth bekappen hoefspecialist

Paarden op een gezonde manier op blote hoeven laten lopen – vanuit deze overtuiging heeft Klaas Feuth zich gespecialiseerd in hoefgezondheid.


Gezond functionerende paardenhoeven

Klaas startte met een traditionele opleiding in de hoefsmederij. Hoewel hij het smeden van ijzer een fantastisch vak vond, vond hij er geen antwoord op de vraag waarom dat materiaal in de huidige moderne tijd nog altijd onder paardenhoeven geslagen wordt.

 

Logisch geredeneerd zou een paardenhoef prima moeten functioneren zónder hoefijzers. Zo vond Klaas aansluiting bij de UKNHCP in Engeland, waar hij na het volgen van opleidingen en het opdoen van veel bekapervaring Field Instructor werd.

 

Dat is inmiddels alweer vele jaren geleden. Hoefspecialist Klaas Feuth is inmiddels in Nederland een bekend gezicht als het gaat om hoefgezondheid bij paarden. Zo weten verschillende events Klaas als spreker te vinden.


Klaas Feuth hoefschoenen Hoof-bootcamp 2020 Klaas Feuth Klaas Feuth spreker hoefgezondheid

Bruggen bouwen

De focus van Klaas Feuth is het slaan van een brug tussen de traditionele hoefsmederij en de hoefverzorgers die zich richten op blote hoeven. Klaas vindt het belangrijk om niet de verschillen tussen allerlei stromingen uit te lichten, maar juist de nadruk te leggen op een gezond functionerende paardenhoef. Zonder de professionals in hokjes te stoppen.

Hoefrevalidatie

Na meer dan 16 jaar als ambulant hoefverzorger te hebben gewerkt, heeft Klaas samen met zijn vrouw Marianne in 2017 een lang gekoesterde droom kunnen verwezenlijken: een eigen hoefrevalidatiefaciliteit. Paarden kunnen hier worden opgenomen voor een hoefrevalidatietraject. Klaas’ specialiteit ligt hierbij in het corrigeren van een afwijkende hoef- of beenstand bij veulens. De jonge paarden kunnen met merrie bij ons terecht.

 


kunststof plakbeslag paard op hoefschoenen paard 24/7

Alternatieve hoefbescherming

Klaas Feuth heeft van alternatieve hoefbescherming zijn vak gemaakt. Wanneer het tijdelijk nodig is om een paardenhoef te beschermen, zijn er vele moderne materialen beschikbaar. Het aanbod hoefschoenen en gelijmde kunststof hoefbescherming groeit nog altijd. Bij HoofWear krijg je deskundig, merkonafhankelijk advies voor de beste hoefbescherming voor je paard.

Cursussen en opleiding

Lesgeven is een passie van Klaas. Zijn kracht hierbij is om ingewikkelde materie in ‘gewone mensentaal’ uit te leggen. Hij vindt het dan ook erg leuk om paardeneigenaren meer inzicht in de werking van de paardenhoef te kunnen geven tijdens een bekapcursus.

Daarnaast hebben verschillende professionals hun (basis)opleiding bij Klaas gevolgd.

Centrum voor Hoefgezondheid

In 2020 zijn Klaas Feuth en zijn collega Lennart Denkhaus een unieke samenwerking gestart. De vele jaren praktijkervaring en hun gedeelde gedrevenheid voor het lesgeven komt samen in Centrum voor Hoefgezondheid. Vanaf 2021 biedt Centrum voor Hoefgezondheid een volwaardige opleiding tot Hoefspecialist. Ook worden bijscholingen voor hoefprofessionals aangeboden. De Hoof-bootcamp is hiervan een mooi voorbeeld: 3 dagen intensieve bijscholing in het bekappen, de anatomie van de paardenhoef en alternatieve hoefbescherming.


cursus hoefbekappen bij Klaas Feuth les bekappen eigen paard Klaas Feuth opleiding tot hoefprofessional bij Klaas Feuth