Hoefrevalidatie

Behandeling van ernstige hoefproblemen

Hoefspecialist Klaas Feuth: "In de dagelijkse praktijk kom ik regelmatig situaties tegen waarin de ambulante behandeling van paarden met een hoefprobleem niet mogelijk of onwenselijk is.

Precies voor deze paarden ben ik met mijn vrouw een hoefrevalidatiefaciliteit gestart. Natuurlijk zijn er paardenklinieken, maar deze zijn niet gespecialiseerd in revalidatie/rehabilitatie bij hoefproblemen. Klinieken bieden meestal geen mogelijkheden voor langdurige opname. De behandeling is erop gericht zo snel mogelijk de symptomen van de ziekte te bestrijden, zodat het paard zo snel mogelijk weer naar de eigen stal terug kan."

Waarom opname?

Veel hoefproblemen kennen een onderliggende oorzaak. Met een gedegen revalidatie kan de onderliggende oorzaak worden aangepakt, waardoor de kans dat het hoefprobleem weer terugkeert, wordt verminderd. De behandeling van een paard met een ernstig hoefprobleem vraagt om een gerichte, goed onderbouwde specialistische aanpak. De paardenhoef is dynamisch en reageert sterk op de leefomgeving en leefomstandigheden van het paard. Om een goede behandeling van, en revalidatie na, een hoefprobleem te kunnen bieden, is het vaak nodig om regelmatig, soms zelfs dagelijks, bij te sturen.


Behandeling van een hoefzweer Medische hoefschoenen bij hoefrevalidatie Behandeling van ernstige hoefproblemen zoals hoefbevangenheidStandscorrectie bij een veulen

Dat geldt ook voor veulens die zijn geboren met een afwijkende hoef- of beenstand. De meeste hoefsmeden erkennen het belang van het bekappen van veulens al binnen de eerste drie weken na de geboorte. Echter niet iedere hoefsmid of bekapper heeft voldoende ervaring om een afwijkende beenstand of verkeerde stand van de hoef te behandelen. Bovendien is dit haast onmogelijk als ambulante deskundige: veulens groeien enorm snel en zijn zeer beweeglijk. Je moet er als hoefprofessional dagelijks bij kunnen zijn en alle omstandigheden (zoals huisvesting) kunnen controleren.

Wij bieden daarom de mogelijkheid het veulen, samen met de merrie op te nemen voor een intensief traject van standscorrectie.


Klaas Feuth corrigeren beenstand veulen Gelijmde corrigerende veulenschoentjes bij afwijkende beenstand Stretchen van het been van een veulenHoe ziet een hoefrevalidatietraject eruit?

Ieder traject is maatwerk. De behandelingen van Hoefspecialist Klaas Feuth omvatten orthopedische ondersteuning doormiddel van het toepassen van hoefcorrecties, waar nodig het aanmeten van passende hoefbescherming, het bieden van een passend bewegingsschema, aangevuld met individueel afgestelde voeding en supplementen. In onze visie op revalidatie de bewegingscomponent zelfs het meest belangrijk.

Neem voor mogelijkheden en prijzen contact met ons op: info@hoefgezondheid.nl