Medisch gebruik

In deze categorie vindt u onze medische hoefschoenen, medische hoefschoenen worden gebruikt in bijvoorbeeld de behandeling van hoefzweren, straalkanker, en hoefbevangenheid.
Het grootste verschil met andere hoefschoenen is dat deze hoefschoenen wanneer nodig hele dagen aangehouden kunnen worden, daarom worden sommige hoefschoenen ook alleen als tijdelijke extra bescherming in het land of op de paddock gebruikt.

Realiseer je bij langdurige toepassing van schoenen voor paarden dat hoeven transpireren. Het is daarom belangrijk om hoefschoenen dagelijks even uit te doen. Doe bijvoorbeeld overdag de hoefschoenen aan en ’s avonds, wanneer het paard op stal gaat, de hoefschoenen uit zodat deze kunnen drogen. Staat je paard 24 uur per dag buiten en heb je dag en nacht schoenen voor je paard nodig dan is het wellicht verstandig om een extra set hoefschoenen te overwegen, zodat er steeds een paar is dat kan luchten en drogen.
Het is aan te raden om de hoefschoenen en hoeven dagelijks te behandelen met Unique-horn Magic hoof powder, dit heeft een sterk vocht absorberend vermogen en kan tevens helpen schuurplekken te voorkomen.

Bij het continu dragen van hoefschoenen moet je rekening houden met snellere slijtage van velcro en andere sluitingen. Dat valt dan helaas niet onder garantie.

Speciale veulenschoentjes voor standsveranderingen bij veulens vind je hier: Veulenschoentjes


Is uw paard hoefbevangen? Hoefspecialist Klaas Feuth:

Hoewel bij hoefbevangenheid altijd geldt dat voorkomen beter is dan genezen, kunnen hoefschoenen veel voor het bevangen paard betekenen. Het is belangrijk om een schoen te kiezen die het paard de gehele dag aan kan houden. Ik raad u voor deze toepassing de Equine Fusion All Terrain Ultra aan. Deze hoefschoen heeft een dikke rubberen zool die voldoende demping en ondersteuning geeft. De bovenkant van de hoefschoen is zacht en helpt hierdoor schuurplekken te voorkomen. De paardenschoenen kunnen in de wasmachine op 30 graden gewassen worden zodat zij weer als nieuw zijn.

Andere hoefschoenen die geschikt zijn voor hoefbevangenheid zijn de Easyboot Cloud; geleverd met een dikkere schuimpad die speciaal is ontworpen voor hoefbevangen paarden, of de Soft Ride hoofboot; geleverd met speciale gelpads.

Totaal ONGESCHIKT zijn diverse hoefschoenen uit de categorie recreatie zoals de Cavallo, deze zijn niet geschikt om hele dagen aan te houden, door het gewicht, de anatomische vorm (schuurplekken) of door de harde onbeweeglijke zool.

17 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

17 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina