Medisch gebruik

In deze categorie vindt u onze medische hoefschoenen, medische hoefschoenen worden gebruikt in bijvoorbeeld de behandeling van hoefzweren, straalkanker, en hoefbevangenheid.
Het grootste verschil met andere hoefschoenen is dat deze schoenen wanneer nodig hele dagen aangehouden kunnen worden, daarom worden sommige schoenen ook alleen als tijdelijke extra bescherming in het land of op de paddock gebruikt.

Realiseer je bij langdurige toepassing van schoenen dat hoeven transpireren. Het is daarom belangrijk om schoenen dagelijks even uit te doen. Doe bijvoorbeeld overdag de schoenen aan en ’s avonds, wanneer het paard op stal gaat, de schoenen uit zodat deze kunnen drogen. Staat je paard 24 uur per dag buiten en heb je dag en nacht schoenen nodig dan is het wellicht verstandig om een extra set schoenen te overwegen, zodat er steeds een paar is dat kan luchten en drogen.


Is uw paard hoefbevangen? Hoefspecialist Klaas Feuth:

Hoewel bij hoefbevangenheid altijd geldt dat voorkomen beter is dan genezen, kunnen hoefschoenen veel voor het bevangen paard betekenen. Het is belangrijk om een schoen te kiezen die het paard de gehele dag aan kan houden. Ik raad u voor deze toepassing de Equine Fusion All Terrain Ultra aan. Deze schoen heeft een dikke rubberen zool die voldoende demping en ondersteuning geeft. De bovenkant van de schoen is zacht en helpt hierdoor schuurplekken te voorkomen. De schoenen kunnen in de wasmachine op 30 graden gewassen worden zodat zij weer als nieuw zijn.

Andere schoenen die geschikt zijn voor hoefbevangenheid zijn de Easyboot RX; geleverd met een dunne zachte pad en de Easyboot Cloud; geleverd met een dikkere schuimpad die speciaal is ontworpen voor hoefbevangen paarden.

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. NEW
    Equine Fusion Active Light
    Equine Fusion Active Light
    Per Paar
    € 205,95 € 170,21

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren