Hoof Boss elektrisch hoefmes

HoofWear en Hoof Boss

De missie van HoofWear is het bevorderen van een optimale hoefgezondheid bij paarden. De grote precisie en de gebruiksvriendelijkheid van de Hoof Boss sluiten hier naadloos bij aan. HoofWear en Hoof Boss zijn daarom een exclusieve samenwerking aangegaan.

 

Machinaal bekappen heeft grote voordelen ten opzichte van het werken met hoefmessen. Of je nu professioneel hoefverzorger bent of een betrokken paardeneigenaar die zelf de hoeven van zijn paard onderhoudt: de Hoof Boss is onmisbaar bekapgereedschap.

 

Machinaal bekappen met de Hoof Boss

Iedere hoefprofessional en zelf bekappende paardeneigenaar die regelmatig met een kromme rug onder het paard staat weet dat het bekappen van een paard een serieuze klus is. Een goede bekapping kost veel tijd, is arbeidsintensief en vraagt veel van het lichaam van de bekapper. Vooral als de gehele bekapping met handgereedschap moet worden gedaan. De Hoof Boss maakt het bekappen van hoeven sneller, efficiënter én vermindert de hoeveelheid lichamelijke inspanning die nodig is om een hoef te bekappen.

 

De Hoof Boss is een ‘elektrisch hoefmes’. Met dit handzame apparaat bekap je de hoeven van paarden met grote nauwkeurigheid zónder kracht te zetten. Zowel hoefwand, zool als flares zijn met de Hoof Boss onder handen te nemen. De Hoof Boss heeft, in tegenstelling tot de ‘gewone’ hoefmessen, geen moeite om door hard materiaal te komen. Dit elektrische hoefmes is daarom een essentieel gereedschap bij harde hoeven, bijvoorbeeld gedurende lange, droge zomers.

 


hoofboss close-up hoofboss arabier hoofboss WLD

Professioneel hoefbekappen met Hoof Boss

6 Redenen waarom je als professioneel hoefverzorger of zelf-bekappende paardeneigenaar de Hoof Boss zou moeten overwegen:

 

1)    Minder ingrijpend voor het paard

Het comfort van het paard is tijdens het bekappen heel belangrijk. Het kan bij manueel bekappen soms moeilijk zijn om te bepalen hoe diep je met het hoefmes veilig kunt snijden. Te veel hoefmateriaal wegsnijden kan leiden tot pijnlijke hoeven en in het ergste geval tot hoefinfecties. De Hoof Boss is speciaal ontworpen om pijnvrij te bekappen. Wanneer je bekapt met de Hoof Boss is de kans om te veel materiaal in een keer weg te snijden nihil. Dit elektrische bekapgereedschap voorkomt bovendien dat te diep wordt gesneden.

 

2)    Nauwkeuriger werken

Vind je het soms moeilijk om secuur te werken met een hoefmes? Ook dan biedt de Hoof Boss uitkomst. Met de Hoof Boss werk je secuur en bekap je de hoef precies zoals je wilt. Daarnaast zorgt de Hoof Boss voor een mooi glad hoefoppervlak. Maak je je zorgen over de kracht van deze tool? Niet nodig! De Hoof Boss komt met zijn power van 11.000 toeren gemakkelijk door elk hoefmateriaal heen.

 

3)    Paarden wennen snel

Een paard moet wennen aan het laten bekappen van zijn hoeven, zeker als er elektrisch gereedschap wordt gebruikt. Bange paarden kunnen gevaarlijk zijn voor hoefsmid of hoefverzorger en de paardeneigenaar zelf. Bij de ontwikkeling van Hoof Boss is hier rekening mee gehouden: de Hoof Boss heeft een geluidsniveau van minder dan 100 decibel. Dit is vergelijkbaar met een scheermachine. Paarden wennen snel aan het lage geluidsniveau en raken hierdoor snel gewend aan het bekappen met dit elektrische hoefmes.

 

4)    Zeer veelzijdig

Een groot voordeel van de Hoof Boss is dat er vele verschillende accessoires beschikbaar zijn die allemaal op hetzelfde basisapparaat kunnen worden gezet. Zo kun je met dezelfde Hoof Boss moeiteloos zowel de hoeven van een minipaardje als die van een Clydesdale bekappen.

 

5)    Gebruiksvriendelijk

Het bekappen van paardenhoeven vraagt veel van het lichaam van de hoefverzorger. Bovendien kost het veel tijd, vooral als meerdere paarden moeten worden bekapt. De Hoof Boss weegt iets minder dan 500 gram en ligt daarmee comfortabel in de hand. Het relatief lage gewicht van dit elektrische bekapgereedschap voorkomt dat je snel vermoeid raakt tijdens het hoefbekappen. Bovendien is de Hoof Boss geschikt voor hoefsmeden en zelf bekappende paardeneigenaren die last hebben van gewrichtspijn of spieraandoeningen zoals artritis en carpaal tunnelsyndroom.

 

6)    Bevordert de hoefgezondheid

Ben jij een paardeneigenaar die zelf de hoeven van je paarden bijhoudt? Dan weet je dat paardenhoeven regelmatig moeten worden bekapt voor een goede hoefgezondheid. Toch wordt de tijd tussen de bekappingen vaak te lang gelaten, bijvoorbeeld omdat je op ziet tegen de tijdrovende klus. Met de Hoof Boss verbeter je de efficiëntie van het hoefbekappen zodanig, dat het gemakkelijker is om je aan een regelmatig bekapinterval te houden.

Hoefspecialist Klaas Feuth over het bekappen met de Hoof Boss:

 “Dat bekappen zwaar werk is hoef ik jullie niet te vertellen. Zéker de mensen die bij ons een cursus hoefbekappen gedaan hebben dit zelf ook al ervaren.
In de zomer zijn paardenhoeven soms zo hard als steen en kom je er met gewone hoefmessen niet of nauwelijks doorheen.

Na zelf veel onderzoek gedaan te hebben naar verschillende mogelijkheden voor machinaal bekappen, kom ik tot de conclusie dat Hoof Boss echt met kop en schouders boven alle andere gereedschappen voor elektrisch bekappen uit steekt.

Hoof Boss is speciaal ontworpen voor hoefverzorging. Dat zie je terug in de veiligheid tijdens het gebruik en de precisie waarmee je kunt werken.
Met de verschillende slijpschijven, die je eenvoudig kunt wisselen, kom je moeiteloos door zelfs het hardste materiaal heen. Zónder kracht te zetten en mét precisie.

Juist de combinatie van het paard vasthouden en je gereedschap hanteren is normaal zeer belastend voor de rug van de hoefsmid of bekapper. De Hoof Boss zorgt ervoor dat ik een stuk uitgeruster aan het werk kan. Deze rust komt mijn lijf, maar ook de paarden ten goede!”