Hoof boss HORSE HOOF TRIMMING SET

€ 299,99 € 247,93

De Basic Horse 8-delige of de complete 12- delige bekapset voor paarden is ontworpen voor de zelf-trimmende paardeneigenaar of hoefsmid die behoefte heeft aan een hardwerkend en gemakkelijk te gebruiken trimgereedschap. U kunt de Hoof boss electric hoofknive gebruiken om snel en moeiteloos de hoefwand, de zool en de flare te bekappen, met telkens vloeiende resultaten.

Voor meer ingewikkelde hoefverzorgingsbehoeften, gebruikt u de met de complete meegeleverde extra bevestigingsschijven om laminitis te behandelen, zandscheuren op te ruimen, hoefresecties uit te voeren en vele andere soorten hoefverzorgingswerkzaamheden.

Het ontwerp van Boss Tools maakt het bekappen van de hoeven pijnloos en het gereedschap is stil, comfortabel en gemakkelijk te bedienen. Je kunt er zeker van zijn dat je de hoefverzorging van je dier in eigen handen kunt nemen, of je nu een zelf bekapper, natuurlijk bekapper of een professionele hoefsmid bent.

Al onze gepatenteerde schijven werken op hetzelfde tool, dus als u andere dieren hebt, kunt u één tol gebruiken om hun hoeven te bekappen door extra schijven te kopen.

Hoof Boss is beschikbaar in twee modellen, Hoof Boss (plug-in elektrisch) en Hoof Boss Mobile (draadloos). BATTERIJ NIET INBEGREPEN.


WAAROM HOOF BOSS?

Met een lengte van ongeveer 30 centimeter en een gewicht van ongeveer een halve kilo, is de Hoof Boss ontworpen om perfect in de hand te liggen, waardoor het comfortabel is om voor een langere periode te gebruiken. Met behulp van kettingschijftechnologie snijdt dit gereedschap moeiteloos door elke hoef, terwijl de schuurschijven de hoef netjes glad afwerken.

 

BETERE HOOFGEZONDHEID

Met bewezen resultaten voor een sterkere, schonere en soepelere hoef, geeft de Hoof Boss u niet alleen een gladde aanvoelende afwerking, maar het je ook gemakkelijk om overwoekerde hoeven te behandelen en helpt het abnormale hoefvervorming. U kunt de gewenste afwerking creëren met de Hoof Boss door de diepte van uw snede nauwkeurig te regelen met de kettingschijven of een van onze schuurschijven gebruiken om de hoef te “raspen”.

 

BEKAP SNELLER

Verhoog uw productiviteit! Met een beetje een leercurve, de Hoof Boss vereist oefening. Waneer u eenmaal vertrouwd bent met de tool en trimmingtechnieken, zal uw tijd besteed aan hoefbekappen aanzienlijk afnemen. Bij hoefspecialist Klaas Feuth kunt u eventueel terecht voor een cursus waarin u met de hoof boss leert omgaan. De meeste van onze klanten gebruiken de kettingzaagschijfjes om gemakkelijk overwoekerd hoefmateriaal te verwijderen. De grootste tijdsbesparing is tijdens onderhoudswerkzaamheden. Door vast te houden aan een regelmatig schema voor hoefbekappen kunt u ervoor zorgen dat uw dieren altijd perfecte hoeven hebben! Afhankelijk van de conditie van de hoef, kunt u de ketting- rasp- of schuurschijf gebruiken om regelmatig onderhoudsbekappingen uit te voeren.

 

MINIMAAL GELUID

Met minder dan 100 decibel is de Hoof Boss niet luider dan een elektrisch scheerapparaat. We merken dat de meeste dieren snel aan het geluid wennen en zich comfortabel voelen rond het gereedschap.

 

TRIMS ALLES

De Hoof Boss roteert met 11.000 toeren per minuut en kan de hardste hoeven in seconden bewerken, maar dankzij zijn precisie kunnen hoefschilfers zo dun als een eierschaal worden verwijderd. Deze nauwkeurigheid geeft u volledige controle over hoeveel hoef u verwijdert en zorgt elke keer voor een correcte en nette afwerking.

 

MAKKELIJK TE GEBRUIKEN

De lichtgewicht Hoof Boss vermindert de pols-, hand-, arm- en rugpijn die traditioneel wordt geassocieerd met hoefbekappen. Zijn kracht en grootte maken het vooral nuttig voor degenen die last hebben van gewrichts- en spieraandoeningen zoals artritis en carpaal tunnelsyndroom of voor iedereen die het moeilijk vindt om met traditionele bekapgereedschap te werken. Het gereedschap vereist geen kracht; iedereen kan een nette bekapping krijgen zonder zichzelf overmatig te belasten.

 

MAKKELIJK TE ONDERHOUDEN

De Hoof Boss hoeft NIET te worden geolied of gesmeerd. Onderhoud eenvoudig uw Hoof Boss door het vuil en stof door de ventilatieopeningen licht uit te blazen en om een goede luchtstroom mogelijk te maken.

 

ONDERHOUD KETTINGSCHIJVEN (4 TANDEN, 6 TANDEN, 8 TANDEN)

Het enige onderhoud dat nodig is voor een van de kettingschijven is om ze scherp te houden! De levensduur van de kettingschijf wordt aanzienlijk verbeterd door de tanden schoon en goed geslepen te houden. U kunt de kettingschijf niet te veel slijpen. Gebruik voor het onderhoud van uw kettingschijven alleen de diamantgecoate vijl bij het slijpen. We raden aan om de kettingschijf na elke 25 dieren of wanneer de ketting bot begint te worden licht te slijpen. Bij het slijpen is het niet nodig om de schijf van het gereedschap te halen. Afhankelijk van het gebruik en onderhoud van de kettingschijven, raden we aan uw ketting om de 500-1.000 dieren te vervangen.

 

SCHURENDE SCHIJVEN ONDERHOUDEN

Onderhoudt de schuurschijven door je schoon en vrij van vuil te houden. U kunt de schijven reinigen met een staalborstel en een zacht oplosmiddel of hoefmateriaal licht wegbranden met een brander. U hoeft de schuurschijven NIET te slijpen. We raden aan om uw schuurschijven na elke 100-500 dieren te vervangen of wanneer het schijf zijn werking verliest. Wanneer u uw schuurschijven schoonmaakt, verwijdert u deze van het gereedschap en gebruikt u de juiste veiligheidsuitrusting.

 

ECONOMISCH

De Hoof Boss complimenteert je traditionele set hoefknipinstrumenten omdat het net als je hoefmes, scharen, raspen en kniptangen kan worden gebruikt tijdens bijna elke bekapbeurt. Sommige van onze klanten gebruiken liever handgereedschap in combinatie met de Hoof Boss. Hiermee kunt u de levensduur van uw andere tools verlengen en uw tijd bij het hoefbekappen te verbeteren. De Hoof Boss maakt u efficiënter en bespaart u geld! Pak elke klus aan met onze power trimmer, terwijl u de behoefte aan een hoefmes, kniptangen, scharen en vijlen aanzienlijk vermindert en in de meeste gevallen vervangt. De Hoof Boss is ontworpen om verlichting te bieden aan de eindgebruiker en tegelijkertijd een betere hoef- en klauwgezondheid te bieden.

 

MODEL SCHAKELAAR

De Hoof Boss wordt geleverd met een paddle-schakelaar waarmee u meer controle hebt over de algehele kracht en prestaties van het gereedschap. De paddle-schakelaar zorgt voor directe aan en uit controle. Het is veel handiger en veiliger te bedienen.

 

ERGONOMISCHE BUITENKANT

De Hoof Boss is ontworpen voor comfort, zodat u langer kunt trimmen, met minder hand-, arm- en polsmoeheid. Het gestructureerde oppervlak en de slanke vorm en grootte maken het antislip en gemakkelijker vast te pakken en te manoeuvreren.

 

MAXIMALE LUCHTSTROOM

We hebben een krachtige ventilator met hoge capaciteit en extra ventilatieopeningen aan zowel de nek als de onderkant van de Hoof Boss ontworpen, waardoor het gereedschap koeler blijft zodat u langere tijd kunt bekappen.

 

SUPERIEURE MOTOR

Ontwikkeld in direct antwoord op de behoeften van de hoefbranche, roteren de motoren moeiteloos met 11.000 RPM, wat een soepele trimervaring oplevert. De motor is ontworpen met een hoog rendement in gedachten en kan ook worden aangedreven door de AC / DC-stroomomvormer van een voertuig, zodat u overal en altijd kunt trimmen.

 

GEAVANCEERDE ELEKTRONICA

De printplaten en elektrische componenten van het gereedschap zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen en voldoen aan ROHS. De hoeftrimmers trekken slechts één ampère en zijn zeer energiezuinig. Bovendien zorgt de kwaliteit van de printplaat voor een harmonieuze interactie met de motor, voor superieure resultaten tijdens elke trim.

 

SPIRALE BEVEL-TOESTELLEN

De Hoof Boss maakt gebruik van een spiraalvormig kegeltandwielsysteem dat harder werkt, stiller werkt en minder trillingen produceert dan enig ander type tandwielsysteem. Ze zijn tot 99 procent efficiënter, waardoor de tool soepeler, eenvoudiger en sneller werkt.

 

VEILIGHEID

De Hoof Boss wordt geleverd met een uit één stuk gegoten aluminium veiligheidsbescherming, ontworpen om de hand en vingers van de eindgebruiker te beschermen en de paddle-schakelaar voorkomt onbedoeld starten. In het geval dat het gereedschap per ongeluk valt, is de paddle-schakelaar ontworpen om in de uit-stand te vergrendelen. De Hoof Boss is ook onafhankelijk getest en voldoet aan alle toepasselijke EU-vereisten die nodig zijn om het CE-merk te dragen.


HOEFBEKAPPEN OP DE JUISTE MANNIER

Het is geen geheim dat het bekappen van paardenhoeven een veeleisende klus kan zijn die tijdrovend en arbeidsintensief is. En terwijl het vroeger zo was dat alles handmatig moest worden geknipt met hoefkniptangen, is dit met de introductie van de Hoof Boss, elektrisch bekapmes niet langer het geval.

 

Met de Hoof Boss kunnen hoefsmeden, bekappers, en die paardeneigenaren die zelf bekappen, snel en efficiënt de hoeven bijwerken en tegelijkertijd de hoeveelheid fysieke inspanning verminderen die meestal wordt geassocieerd met het gebruik van hoefgereedschap voor het hoeven van paarden.

 

VOORDELEN VAN DE HOOF BOSS ELECTRIC HOOFKNIVE

MINDER INTRUSIEF

Een van de belangrijkste aandachtspunten tijdens het hoefbekapproces voor hoefsmeden en paardeneigenaren is het comfort van het dier. Met dit in gedachten is de Hoof Boss speciaal ontworpen om minder agrasief te zijn voor de hoef dan handmatige snijmethoden. Het regelen van de diepte waarop een standaard hoefmes de hoef snijdt, kan moeilijk zijn, wat vaak tot gevolg heeft dat te grote stukken van de hoef uit de hoef worden getrokken, en dit kan pijn veroorzaken bij het paard en leiden tot infectie. De Hoof Boss zorgt voor een pijnloze manier om hoefmateriaal te verwijderen door de kans op te diep bekappen te elimineren.

 

NAUWKEURIGE SNIJDINGEN

Het bedienen van een handmatig hoefmes kan moeilijk zijn, waardoor het bijna onmogelijk is om een precieze snede te bereiken. De Hoof Boss biedt een manier om de hoef nauwkeurig te trimmen en tegelijkertijd te zorgen dat de hoef een glad oppervlak behoudt. Als je je zorgen maakt of de Hoof Boss genoeg kracht zal hebben om zware hoeven te trimmen, kun je er zeker van zijn dat de Hoof Boss met een snelheid van 11.000 RPM gemakkelijk door elk hoefmateriaal kan snijden.

 

PAARDEN WENNEN SNEL

Een paard klaarmaken voor het bekappen van de hoeven kan een proces met veel problemen zijn, vooral wanneer elektrisch bekap gereedschap wordt gebruikt. Een bangpaard kan immers een gevaarlijke situatie creëren voor zowel de hoefsmid als het paard. De Hoof Boss is ontworpen om te werken met minder dan 100 decibel, wat niet luider is dan de tondeuses die worden gebruikt om het paard te scheren. Dit betekent dat paarden snel wennen aan het lage geluidsniveau en zich comfortabel voelen bij het gereedschap.

 

UITERST VEELZIJDIG

Het niveau van veelzijdigheid dat de Hoof Boss biedt, overtreft veel meer dan dat van een handmatig hoefmes. Met de vele verschillende accessoires die beschikbaar zijn voor de Hoof Boss, kunnen hoefsmeden en hoefbekappers, net zo gemakkelijk de hoeven van een shetlander bekappen als die van een belg. Dit maakt de Hoof Boss een all-in-one-oplossing voor al uw behoeften bij het bekappen van paardenhoeven.

 

GEMAKKELIJK TE GEBRUIKEN HOOFTRIMMER

Het bekappen van hoeven kan een fysiek zware taak zijn, en afhankelijk van het aantal paarden dat moet worden bekapt, kan het ook tijdrovend zijn. Met een gewicht van ongeveer een halve kilo, is de Hoof Boss perfect ontworpen om comfortabel in de hand van de gebruiker te passen, wat de vermoeidheid aanzienlijk vermindert. Dit maakt de Hoof Boss perfect voor hoefsmeden, hoefbekappers en zelfbekappers die last hebben van gewrichtspijn en spieraandoeningen, zoals artritis en carpale tunnel syndroom.

 

BEVORDERT BETERE HOOFGEZONDHEID

Als u een paardeneigenaar bent die zijn eigen paard trimt, weet u dat paardenhoeven regelmatig moeten worden bijgehouden om een goede hoefgezondheid te garanderen. Met de hoeveelheid tijd die nodig is om een hoef handmatig te bewerken, vinden veel eigenaren het lastig om het bij te houden, wat leidt tot een bepaald niveau van verwaarlozing. De Hoof Boss verbetert de efficiëntie van het bekappen van de hoeven drastisch, waardoor eigenaren terug kunnen keren naar een regelmatig trimschema.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hoof boss HORSE HOOF TRIMMING SET
Uw waardering