Best verkochte producten

 1. Equine Fusion All Terrain Ultra
  Equine Fusion All Terrain Ultra
  Per Paar
  € 219,00 € 180,99
 2. Scootboot
  Scootboot
  Per Paar
  € 170,00 € 140,50
 3. Renegade Viper
  Renegade Viper
  Per stuk
  € 118,95 € 98,31
 4. Equine fusion All Terrain
  Equine fusion All Terrain
  Per stuk
  € 104,95 € 86,74

Facebook Groep

 • Facebook Group
 • Kom in contact met andere hoefschoen gebruikers voor het uitwisselen van ervaringen, tips en koop/verkoop uw tweedehands hoefschoenen.

 • Ga naar de groep

Hoefspecialist Klaas Feuth

 • Specialist
 • "Hoefschoenen zijn de hoefbescherming van de 21ste eeuw. Ze bieden ondersteuning zonder te belemmeren, zorgen voor goede schokdemping en grip, bewegen mee met de hoef en worden alleen ingezet als ze nodig zijn." Hoefspecialist Klaas Feuth is het gezicht achter HoofWear, dankzij zijn ervaring is HoofWear niet enkel een online winkel maar een online speciaalzaak!"

Blog

 • Perfect passende EVO boots
  Perfect passende EVO boots

  Afgelopen zaterdag stapten 2 paarden, na hun pasconsult bij HoofWear, trots weg op hun 4 gloednieuwe EVO boots

  Lees meer
 • EvoBoot reseller weekend
  EvoBoot reseller weekend

  Het weekend van 24-25 Maart 2018 stond voor ons in het teken van de EVO BOOT

  De evoboot is dan net een jaar op de markt, maar ondanks zijn kwaliteit vallen de verkopen nog wat tegen. Op zich niet vreemd, want dat zien we meestal bij nieuwe merken en modellen. Na een goed jaar beginnen nieuwe modellen pas te lopen, dat heeft aan de ene kant te maken met dat wij zelf ervaring moeten opdoen voordat we een schoen aanraden, voor de hoefschoen passers is dat precies zo, en voor jullie klanten is het fijn als er wat meer ervaringen van andere klanten zijn.

  Dit weekend kwamen de 10 grootste hoefschoen verkopers in Europa samen in Spanje om alles over deze schoenen te leren. Een win-win situatie, wij verkopers leren veel over de schoenen, de producent krijgt van ons feedback en onderling wordt er ook veel kennis en ervaring uitgewisseld (ook over andere merken en modellen natuurlijk)

  Ik ben terug gekomen van dit weekend met een boel meer ervaring en kennis, aan

  Lees meer
 • rotstraal
  rotstraal

  WAT IS ROTSTRAAL?
  Rotstraal of pododermatitis van de straal veroorzaakt door een bacteriële infectie, is in Nederland helaas een heel erg veel voorkomend probleem. Een degenererende en uitelkaar vallende straal is dan het resultaat, meestal gepaard met vies ruikend zwart vocht.
  Een probleem dat door de hoefspecialist en de eigenaar gezamenlijk aangepakt moet worden.

  WAARDOOR HEBBEN VEEL PAARDEN LAST VAN ROTSTRAAL?

  Rotstraal is een probleem dat door bacteriën wordt veroorzaakt. Over het algemeen worden gebrek aan hygiëne en slecht stal klimaat als primaire veroorzaker van het probleem beschreven. De bacteriën verantwoordelijk voor de rotstraal behoren echter tot de normaal in de faeces van veel dieren zoals paarden en rundvee aanwezige bacteriën. De bacterie kan maanden in de bodem en omgeving overleven.

  Wat maakt dat sommige paarden dan wel last van rotstraal krijgen en andere niet?
  Naar mijn mening zijn de meest voorkomende dieperliggende oo

  Lees meer
 • hoefbevangenheid
  hoefbevangenheid

  Het is voor een specialist vaak moeilijk om in voor leken begrijpelijke taal een bepaalde ziekte of behandeling uit een te zetten. Deskundig zijn op het gebied van hoefbevangenheid vereist begrip van een uiteenlopend aantal (wetenschappelijke) onderwerpen. Met dit artikel tracht ik hoefbevangenheid zo correct en volledig mogelijk op een begrijpelijke wijze te bespreken. Waar dit niet gelukt is en de tekst vragen bij u als lezer oproept, kunt u altijd contact met mij opnemen voor een verheldering of verdieping.

   HOEFBEVANGENHEID: WAT IS HET

  Lees meer

Meer dan 15 jaar ervaring met hoef schoenen

 • MEER DAN 15 JAAR ERVARING MET HOEFSCHOENEN
  HoofWear.com is Nederlands eerste en enige online schoenenwinkel voor uw paard en tot stand gekomen na jaren ervaring in hoefschoenen en hoefgezondheid bij paarden. HoofWear streeft naar een zo compleet mogelijk assortiment kwaliteitsschoenen voor paarden.


 • Lees meer