Liksteen wilde kruiden

Vooral in de zomer verliezen paarden zout door meer zweten. Dit moet dan gecompenseerd worden, aangezien hooi, gras of graan geen hoog zoutgehalte hebben. Hiervoor zijn er nu twee soorten cdVet likstenen: zeezout liksteen Vitalis en wilde kruiden liksteen!

De liksteen wilde kruiden is verrijkt met veel bitters en tannines die een wormvijandige darmomgeving ondersteunen.

Meer informatie
Per: Per stuk
Beschikbaarheid: Op voorraad
Beschikbaarheid: 2 tot 5 werkdagen
€ 16,95 € 14,01
Mineraal aanvullend voer voor paarden, runderen, alpaca's, kamelen, schapen, geiten en wild
 
Zeezout liksteen met bitterstoffen en tannines
 
De regelmatige inname van bitterstoffen en tannines wordt in diervoeding vaak sterk onderschat. Wilde soortgenoten nemen ze instinctief op om hun darmflora (darmmicrobioom) en daarmee hun immuunsysteem effectief te ondersteunen. De door bittere stoffen gestimuleerde galstroom is essentieel voor een functionerende opname van voedingsstoffen, aangezien het darmmilieu naar het alkalische gebied wordt verschoven en alleen op deze manier de enzymatische splitsing en het voedselgebruik optimaal kunnen zijn.
 
De bitterstoffen zijn echter ook van bijzonder belang bij ongenode darmbewoners, omdat ze de lichaamseigen afweer tegen parasieten in de darm van het dier versterken en voor een tijdelijke, wormvijandige darmomgeving kunnen zorgen. Bovendien ondersteunen de aanwezige tannines de beschermende laag in de darmen en maken ze het ook moeilijker voor giftige irriterende stoffen om zich te hechten en binnen te dringen.
 
Maar ook dieren die gevoelig zijn voor de stofwisseling hebben baat bij een uitgebalanceerde darmflora. Bittere stoffen houden de spijsvertering op gang en ondersteunen de leverfunctie.
 
 
  • Elektrolytenbalans met hoogwaardig natuurlijk zeezout
  • Ondersteuning van de darmgezondheid
  • Metabolisme en algemene welzijnsondersteuning
  • Darmversterking voor een wormvijandige darmomgeving
  • Voedingsbalans met verminderde toevoer van bitter en tannine
 
 
 
Samenstelling: zeezout, pompoenpitten, walnotenbladeren, mannetjesvaren, southwood, paardenbloemwortel, daslook, koriander
 
 
 
Analytische componenten en inhoud: natrium 38,0%, calcium 0,2%, magnesium 0,15%, fosfor 0,15%
 
 
Kan worden gebruikt in de biologische productie volgens de verordeningen (EG) nr. 848/2018 en (EG) nr. 889/2008.
 
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Liksteen wilde kruiden
Uw waardering