Maatadvies

Bij HoofWear staat de hoefgezondheid van jouw paard centraal – al meer dan 18 jaar! Koop je hoefschoenen bij HoofWear, dan koop je niet bij een anonieme shop, maar bij dé online hoefschoenenspeciaalzaak. Klaas Feuth en Marianne Gloudemans adviseren je graag. Een gezonde, blote hoef is daarbij altijd ons uitgangspunt. 

Je hebt de knoop doorgehakt: jouw paard verdient een paar (of twee paar) mooie nieuwe hoefschoenen. Maar welke hoefschoenen passen het beste bij jouw paard? We kunnen ons voorstellen dat de keuze voor de juiste hoefschoen niet zo gemakkelijk is. Er zijn zo veel verschillende modellen en maten om uit te kiezen. Toch blijkt in de praktijk dat er specifiek voor jouw paard vaak maar een paar mogelijkheden zijn. Dit is afhankelijk van de vorm en afmeting van de hoeven. 


passende Renegade viper passende Equine fusion active hoefschoenen passende floating boot hoefschoenen

Succes met hoefschoenen: de pasvorm is heel belangrijk

De meeste hoefschoenen zijn ontworpen voor ovale hoeven (iets langer dan breed). Bij de wat rondere hoefmodellen moet vaak gekozen worden voor een hoefschoen die boven de kroonrand uitkomt. Breder dan lange hoeven zijn zeer ongebruikelijk en voor dit model hoef zal het moeilijker worden om een passende hoefschoen te vinden. Het kan in dit geval van belang zijn de bekapping nog eens onder de loep te nemen. 

De pasvorm van hoefschoenen is heel belangrijk. Perfect passende hoefschoenen draaien niet, veroorzaken geen schuurplekken en verlies je niet onderweg. Bij HoofWear helpen we je graag om het best passende paar hoefschoenen voor je paard te kiezen.

 

Hoe te kiezen?

De verschillende hoefschoenen zijn onder te verdelen in twee hoofdgroepen: 1) hoefschoenen die boven de kroonrand komen, 2) en hoefschoenen die daar onder blijven (zachte gaiters etc. niet meegerekend). Deze laatste zijn vaak de beste keus voor wat intensiever gebruik, maar bij deze groep is de pasvorm ook meer van belang! 

Allereerst is het daarom goed om je in de juiste categorie hoefschoenen te oriënteren: recreatief, sport of medisch. Vervolgens zijn er verschillende mogelijkheden om tot een keuze te komen:

 

1)    Een deskundig pasconsult bij Hoefspecialist Klaas Feuth van HoofWear

2)    Advies op afstand door het insturen van foto’s van de hoeven van je paard

3)    Zelf de hoeven van je paard opmeten