Maat bepalen

Maat bepalen

Het bepalen van de juiste maat

Op deze pagina geven we uitleg over hoe u de hoeven van uw paard moet opmeten zodat u weet welke maat schoenen en welk model het meest geschikt zijn.


Het is van belang de hoef goed op te meten. Dit doet u door de lengte en breedte op te meten net nadat het paard bekapt is. (zie afbeelding)
De  hoefschoenen zijn onder te verdelen in 2 hoofdgroepen: 1) schoenen die boven de kroonrand komen, 2) en schoenen die daar onder blijven (zachte gaiters etc niet meegerekend)
Deze laatste zijn vaak de beste keus voor wat intensiever gebruik, maar bij deze groep is de pasvorm ook meer van belang! 
De meeste hoefschoenen zijn ontworpen voor ovale hoeven (iets langer dan breed). Bij de wat rondere hoefmodellen moet vaak gekozen worden voor een schoen die boven de kroonrand uitkomt. Breder dan lange hoeven zijn zeer ongebruikelijk en voor dit model hoef zal het heel moeilijk worden een passende schoen te vinden. Wel kan men dan eventueel kiezen voor op maat gemaakte schoenen. Echter kan men zich afvragen of de hoef wel correct bekapt is.

Hoe weet u zeker dat de hoefschoen past?
Wanneer de maten zijn opgenomen en er is een schoen gekozen die het meest geschikt is voor de door u opgemeten hoeven, komt het aan op testen.
Normaal gesproken kunt u, mist de hoeven netjes schoon zijn, testen of de schoen goed past door hem aan te trekken en te voelen of de schoen niet kan draaien. Ging het aantrekken normaal of was daar extreme kracht bij nodig? Past de hoef netjes in de schoen, of is er veel ruimte over? Zijn er geen plaatsen waar de druk hoog is wat eventueel kneuzingen kan veroorzaken? Probeer te kiezen alsof het uw eigen voeten waren, te kleine schoenen zitten niet lekker en te grote schoenen zullen gaan draaien of kan men verliezen.

Het is mogelijk indien netjes gepast en niet gebruikt de niet passende schoenen te ruilen.
Heeft u advies nodig neem dan contact op per e-mail met onze klantenservice info@hoofwear.com

Via onderstaande calculator kunt u kijken welke maat en welk model hoefschoenen het beste bij uw paard past, u geeft de lengte en breedte van de hoef in millimeters en u geeft het beoogd gebruik aan, recreatief, sport of medisch. De calculator zoekt de bijpassende modellen en maten.


Boven genoemde prijzen geven een indicatie weer, actuele prijzen kunnen iets afwijken.


Renegade Viper

tabel viper


viperKlik hier voor de Viper


Dallmer Clog

Dallmer Clogklik hier voor de Dallmer ClogScootboot


let op, Scootboots vallen ruim, twijfel je tussen 2 maten kies de maat kleiner of hetgebruik van de fitkit


scotbootsKlik hier voor de ScootbootEasyboot Glove,Back Country & Glue-On

tabel glove


glue-onKlik hier voor de Glue-On
gloveKlik hier voor de Glove
back countryKlik hier voor de Back Country
Easyboot - Easyboot Epic

tabel epic


easybootKlik hier voor de Easyboot
epicKlik hier voor de EpicEasyboot Trail & New Mac

tabel trail


trailKlik hier voor de Trail
new MacKlik hier voor de New MacCavallo Regular Sole

cavallo simple


Cavallo Slim Sole

Cavallo Sport


SimpleKlik hier voor de Simple
SportKlik hier voor de Sport
TrekKlik hier voor de TrekEasySoaker

soaker

easysoakerKlik hier voor de EasysoakerEasyboot RX

RX


Easyboot RXKlik hier voor de RX