Unique-horn Magic Hoof Powder 120 gr

Voor een droog hoefklimaat – Bij natte en zachte hoeven en stralen.
De unique-horn Magic hoof powder is geschikt ter ondersteuning bij natte stralen en zachte hoeven. Het heeft onder andere een uitdrogend effect waardoor het helpt de hoeven droger en harder te worden.

Meer informatie
Per: Per stuk
Merk: Unique-horn
Gebruik: 24-7, Rotstraal, Mok
Beschikbaarheid: Op voorraad
Beschikbaarheid: 2 tot 5 werkdagen
€ 19,95 € 16,49

Toepassing
Unique-horn Magic Hoof Powder is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning bij natte stralen en zachte hoeven. Unique-horn Magic Hoof Powder kan door onder andere het uitdrogende effect helpen de hoeven te ondersteunen om droger en harder te worden.

Heeft jouw paard tijdelijk 24/7 hoefschoenen aan ter ondersteuning bij een hoefprobleem zoals hoefbevangenheid of dunne zolen? Gebruik dan Unique-horn Magic Hoof Powder dagelijks in de hoefschoenen om het klimaat in de hoefschoen onaantrekkelijk te houden voor bacteriën en schimmels.

Gebruiksaanwijzing
Maak de hoef goed schoon en droog. Breng met de knijpflacon een ruime hoeveelheid Unique-horn Magic Hoof Powder aan op de onderkant van de hoef. Door het unieke design van de spuitmond kan zelfs diepgelegen weefsel in de straalgroeven goed bereikt worden. Laat het paard vervolgens 15-30 minuten op een droge plek staan. Bij ernstige problemen dagelijks herhalen.

Bij gebruik van Unique-horn Magic Hoof Powder voor hoefonderhoud volstaat het om twee keer per week het poeder op de schone, droge hoef aan te brengen.

Unique-horn Magic Hoof Powder kan ook helpen ter ondersteuning bij een vochtige huid.

Belangrijk is dat het paard nadat de poeder op de aangedane plekken is opgedragen wel circa 15 tot 30 minuten droog blijft staan zodat het poeder de kans krijgt om te werk te gaan en onder andere het overmatige vocht uit de hoeven te trekken.

Ingrediënten
Diatomeeënaarde, Franse klei, zinkoxide, propolistinctuur, een uniek compositum van drie etherische oliën.

Bewaren
Buiten bereik van kinderen bewaren. Afgesloten flacon op een droge plek op kamertemperatuur bewaren, buiten invloed van direct zonlicht. Contact met ogen vermijden.

NB: er is een verschil tussen rotstraal behandeling en herstel. Unique horn Magic Hoof Powder behandeld in 4-7 dagen, na welke je geen zwarte nattige drab meer moet kunnen waarnemen. Doe daarvoor de hoevenkrabber test: duw de hoevenkrabber in het geïnfecteerde gebied en wanneer je hem eruit haalt moet hij schoon en droog zijn. Als dat zo is, is dat het bewijs dat de bacteriën niet meer actief zijn. Ondertussen, vooral in hardnekkige gevallen zorgt u ervoor dat u Unique horn Magic Hoof Powder blijft gebruiken terwijl het herstel plaatsvindt.
Hoefspecialist Klaas Feuth is voor een positieve herstel/genezings omgeving. Het is belangrijk te begrijpen dat uw paard gevoelig is voor her- besmetting tot de hoefballen weer gesloten zijn en er gezond weefsel is teruggegroeid. Afhankelijk van de schade aangebracht door de rotstraal bacteriën tijdens de maanden/jaren van rotstraal, duurt het een aantal weken tot volledig herstel heeft plaatsgevonden.

 
Hoefspecialist Klaas Feuth over Unique horn Magic Hoof Powder:

 

Ik heb eigenlijk altijd een paar tubes in de auto liggen, vooral voor gebruik bij paarden met rotstraal, maar ook voor veel andere huidaandoeningen.
Het was even wennen een poeder, maar eigenlijk best logisch om met een droogmiddel de strijd aan te gaan!
Bij de meeste paarden zie je heel snel resultaat, het middel verkoopt zich zelf verder! Maar het is geen wonder middel, een juiste bekapping en hygiëne maatregelen zijn bij rotstraal altijd belangrijk.
Ook gebruik ik het poeder bij paarden die een periode hele dagen schoenen aan moeten, een hoef verliest namelijk ook wat vocht, en met het poeder in de schoen blijft de boel wat droger.

Lees hier meer over rotstraal.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Unique-horn Magic Hoof Powder 120 gr
Uw waardering