New Mac

Meer informatie
Per: Per Paar
Merk: Easycare
Model: New Mac
Samenstelling: n.v.t.
Beschikbaarheid: Op voorraad
Beschikbaarheid: 2 tot 5 werkdagen
€ 200,00 € 165,29

Makkelijk aan te passen 
Een kraag van schuim en waterdicht leer 
Hoge kwaliteit, waterproof 1000 Denier Nylon buitenkant (de hoefschoen is niet ontworpen om waterdicht te zijn) 
Unieke schokabsorptie en de zool biedt goede tractie op alle ondergronden 
Natuurlijke breakover. 

Details

De NEW Mac’s  worden geleverd per paar (een linker, een rechter), een bewaarzak en een paar Old Mac's gaiters. The New Mac’s  is een slankere, meer verfijnde versie van de originele populaire hoefschoen Old Mac's. De NEW Mac’s  heeft veel van de innovatieve kenmerken van de originele hoefschoen behouden. Met een aantal belangrijke verbeteringen is de NEW mac al uitgegroeid tot een van de meest populaire hoefschoenen. 

NEW Mac’s  bezitten de TPU gepatenteerde hi-tech buitenzool met daarin een uniek hoefveersysteem. Daarbij heeft deze schoen een vernieuwde zool om een gedegen, meer op het paard afgestemde tractie mogelijk te maken. 

De hoefschoen is afgerond om een meer natuurlijke breakover mogelijk te maken, en er is een versterkte frontplaat in de hoefschoen bevestigd voor extra bescherming en slijtvastheid. 

Een van de belangrijkste kenmerken is de vorm van de hoefschoen waarmee de G2 succesvol past bij een veel breder scala aan hoefvormen. Deze hoefschoen is bij uitstek geschikt voor een hoef die iets langer is dan breed, maar werkt ook goed bij een verscheidenheid van hoefvormen. De NEW mac is vaak de enige oplossing (bij gebruik met inserts) voor paarden met te lange hoeven (vaak het gevolg van ziekte of letsel), evenals voor de rondere vorm voorvoeten die sommige paarden hebben. 

NEW Mac’s  kunnen ook gebruikt worden over de hoefijzers* tijdens vervoer op de trailer om te helpen het paard te beschermen tegen zwellingen en peesbeschadigingen evenals hoefwand- en zoolkneuzingen. De uitzonderlijk goede tractie verbetert het vertrouwen van paarden bij het trailerladen. (bij gebruik in combinatie met ijzers vervald de garantie)

NEW Mac's worden geleverd met een paar neopreen gaiters, ideaal voor gebruik bij paarden met een dunne huid die gevoelig zijn voor wrijving of paarden met smalle koten. De optionele gaiters zijn ook erg nuttig bij het eerste gebruik van nieuwe hoefschoenen, of op een langer dan gebruikelijke rit (vergelijkbaar met mensen die nieuwe schoenen met sokken dragen om blaren te voorkomen).

Geschikt voor:

  • Ideaal voor paarden met iets langer dan brede hoeven, maar ook geschikt voor ronde en lange hoeven, inserts zijn nodig voor langere hoeven (tevens verkrijgbaar).

Niet/minder geschikt voor:

  • Paarden met bredere dan lange hoeven. (kies de Cavallo)
  • Lange afstanden

Voordelen

  • Past bij veel verschillende hoefvormen (iventueel icm inserts).
  • Ook verkrijgbaar in erg grote maten
  • De schoen wordt geleverd per paar incusief de gaiter

Nadelen:

  • De schoen sluit boven de kroonrand en kan eventueel irritatie veroorzaken. (gaiters worden meegeleverd)

Tips:

  • Gebruik altijd pads icm schoenen met een harde bodem. Medium 6mm is de voor de hand liggende keuze. 
  • Met de harde pad kan je iets smokkelen in de maat
  • De zachte pad kan de oplossing zijn als de schoen iets draaid
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:New Mac
Uw waardering
Misschien ook interessant