Ogentroost / Euphrasia officinalis

Het kruid Ogentroost – Euphrasia officinalis, zoals de naam al doet vermoeden, is een kruid dat veelvuldig wordt gebruikt ter ondersteuning van gezonde ogen.

Meer informatie
Per: Per stuk
Beschikbaarheid: Op voorraad
Beschikbaarheid: 2 tot 5 werkdagen
Vanaf € 8,75 € 7,23

Het kruid Ogentroost – Euphrasia officinalis, zoals de naam al doet vermoeden, is een kruid dat veelvuldig wordt gebruikt ter ondersteuning van gezonde ogen en elk gebied in het hoofd. Vaak wordt Ogentroost in ademhalingssupplementen gebruikt, waar het is opgenomen voor het behoud van gezonde, heldere sinussen en ogen. Van het kruid kan een lotion voor het baden van de ogen worden gemaakt.

Paarden: 20 tot 30 gram per dag
Dagelijks aan het voer toevoegen, indien mogelijk de benodigde hoeveelheid over twee voerbeurten verdelen
Het kan maximaal een maand duren voordat de voordelen zichtbaar zijn
Er kan thee van worden gemaakt voor het baden van de ogen.

Om een oogspoeling voor paarden of honden te maken, doe je ongeveer 10 g gedroogd Ogentroost kruid in een kleine pan met deksel, voeg 200 ml koud water toe, breng langzaam aan de kook en laat 3 tot 4 minuten zachtjes koken. Houd het deksel op de pan, haal van het vuur en laat afkoelen. Eenmaal afgekoeld kan de vloeistof worden gezeefd. Week wattenschijfjes in de ogentroost-oogwater en was de ogen. Verspil het gezeefde kruid niet, dit kan aan het voer van uw paard worden toegevoegd. Eventueel ongebruikt oogwater kan in een gesloten jampotje worden gedaan en een paar dagen in de koelkast worden bewaard.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ogentroost / Euphrasia officinalis
Uw waardering