Pasconsult bij HoofWear

Kom op afspraak met je paard bij HoofWear om hoefschoenen te passen

Bij HoofWear helpen we je graag met het vinden van de best passende hoefschoenen. Wij bieden je daarom aan om op afspraak met je paard naar ons (Reek, Noord-Brabant) te komen voor een deskundig pasconsult. Waarom zou je hiervoor kiezen? Je leest het in dit artikel: '5 Redenen om te kiezen voor een pasconsult bij HoofWear'.

Hoe werkt een pasconsult bij HoofWear?

Wij zullen tijdens dit consult een aantal mogelijke modellen hoefschoenen bij jouw paard of pony passen. We laten je paard in verschillende gangen enkele tests op de hoefschoenen doen. Vervolgens stellen we de hoefschoenen direct helemaal goed voor je af én nemen we de tijd om al je vragen te beantwoorden. Zo weet je zeker dat je paard op het juiste paar hoefschoenen naar huis gaat. Pasgarantie

De pasgarantie houdt in dat HoofWear garant staat voor goed passende hoefschoenen. Heb je tijdens de eerste maand na aanschaf toch problemen met de maatvoering van de hoefschoenen? HoofWear biedt de garantie dat je terug kunt komen. We verzorgen dan een nieuw pasconsult, wanneer nodig een reparatie en ruilen hoefschoenen eventueel om. (Bij omruiling wordt het verschil tussen de nieuwwaarden van de verschillende hoefschoenen verrekend.)

Voorwaarden voor deze garantie zijn dat wij minimaal 48 uur voor het pasconsult de nodige foto's hebben ontvangen en het paard correct bekapt is en met een goede bekapinterval bekapt blijft worden.


Flex hoof boot passen Floating boot passen evo boot passen

Voorbereiden van het pasconsult

Zorg ervoor dat de hoeven van je paard kort vóór de afspraak correct bekapt zijn. De bekapping mag niet langer dan twee weken geleden zijn wanneer je hoefschoenen komt passen. Wil je zeker weten dat de bekapping voldoet aan de eisen om succesvol met hoefschoenen te kunnen rijden? Stuur dan uiterlijk 48 uur voor het consult foto's van de hoeven, gemaakt direct na het bekappen. Hieronder vind je alle aanwijzingen voor het maken van de juiste foto's.

Een afspraak inplannen kan ook zonder vooraf insturen van foto's. Echter: houd er rekening mee dat wanneer tijdens de afspraak blijkt dat de hoeven niet correct bekapt zijn, er wellicht geen passende hoefschoenen aangemeten kunnen worden.

Foto's van de net bekapte hoeven

Per hoef maak je 4 foto’s, direct na het bekappen. De hoeven van je paard mogen niet langer dan twee weken geleden bekapt zijn. Op de foto’s willen we goed uitgekrabde, schone hoeven zien met een liniaal of meetlint over de lengte en breedte van de zool van de hoef. Daarnaast maak je een foto van zowel het zij- als het vooraanzicht van de hoef, staande op harde, vlakke ondergrond. Markeer de foto’s met LV (linksvoor), RV (rechtsvoor), LA (linksachter) of RA (rechtsachter), zodat we weten naar welke hoef we kijken. 

Waar moeten de foto’s aan voldoen: 

  • Recent bekapte hoeven (maximaal twee weken na het bekappen);
  • Krab de hoeven goed uit en borstel ze schoon;
  • Gebruik geen doorzichtige linialen;
  • Houd je vingers niet over de cijfers/streepjes op de liniaal of het meetlint;
  • Zorg dat de centimeters en millimeters beide goed (scherp gesteld) zichtbaar zijn op de foto;
  • De hele hoef moet zichtbaar zijn op de foto;
  • Houd je camera (mobiele telefoon) evenwijdig met de hoef: vanuit een schuine hoek genomen foto’s zijn voor ons niet te beoordelen;
  • Markeer de foto's met LV, RV, LA of RA voor je ze naar ons stuurt.

Op basis van deze foto’s bereiden wij het pasconsult voor. We zorgen dat de bij deze afmetingen en hoefvorm passende hoefschoenen in huis zijn en alvast voor je komst klaar staan. Zo zorgen wij ervoor dat het pasconsult zo vlot en soepel mogelijk verloopt. Wel zo prettig voor je paard! 

Zelf online je afspraak inplannen

Plan je afspraak zelf online met het bestelnummer dat je na het betalen van het pasconsult per e-mail hebt gekregen en stuur de foto's (wanneer je beoordeling vooraf wilt) minimaal 48 uur voor je afspraak. Dit kan via e-mail: info@hoofwear.com of Whatsapp.