Pasconsult bij HoofWear

Kom op afspraak met je paard bij HoofWear om hoefschoenen te passen

Bij HoofWear helpen we je graag met het vinden van de best passende hoefschoenen. Wij bieden je daarom aan om op afspraak met je paard naar ons te komen voor een deskundig pasconsult. Waarom zou je hiervoor kiezen? Je leest het in dit artikel: '5 Redenen om te kiezen voor een pasconsult bij HoofWear'.

Hoe werkt een pasconsult bij HoofWear?

Hoefspecialist Klaas Feuth gaat tijdens dit consult een aantal mogelijke modellen hoefschoenen bij jouw paard of pony passen. We laten je paard in verschillende gangen enkele tests op de hoefschoenen doen. Vervolgens stellen we de hoefschoenen direct helemaal goed voor je af én nemen we de tijd om al je vragen te beantwoorden. Zo weet je zeker dat je paard op het juiste paar hoefschoenen naar huis gaat. 

HoofWear biedt deze service kosteloos aan: bij aanschaf van hoefschoenen betaal je niks extra voor het consult.


Flex hoof boot passen Floating boot passen evo boot passen

 Voorbereiden van het pasconsult

Voorafgaand aan het inplannen van een afspraak ontvangen we ter voorbereiding van het hoefschoenenpasconsult graag foto’s van de hoeven van je paard. In deze video leggen we uit welke foto’s we nodig hebben en hoe je ze moet maken. Een afspraak plannen kan helaas niet zonder dat wij foto's hebben ontvangen.

Per hoef maak je 4 foto’s, direct na het bekappen. De hoeven van je paard mogen niet langer dan twee weken geleden bekapt zijn. Op de foto’s willen we schone hoeven zien met een liniaal of meetlint over de lengte en breedte van de zool van de hoef. Daarnaast maak je een foto van zowel het zij- als het vooraanzicht van de hoef, staande op harde, vlakke ondergrond. Markeer de foto’s met LV (linksvoor), RV (rechtsvoor), LA (linksachter) of RA (rechtsachter), zodat we weten naar welke hoef we kijken. 

Waar moeten de foto’s aan voldoen: 

  • Pas bekapte hoeven (maximaal twee weken na het bekappen);
  • Zorg voor goed uitgekrabde, schone hoeven;
  • Gebruik geen doorzichtige linialen;
  • Houd je vingers niet over de cijfers/streepjes op de liniaal of het meetlint;
  • Zorg dat de centimeters en millimeters beide goed (scherp gesteld) zichtbaar zijn op de foto;
  • De hele hoef moet zichtbaar zijn op de foto;
  • Houd je camera (mobiele telefoon) evenwijdig met de hoef: vanuit een schuine hoek genomen foto’s zijn voor ons niet te beoordelen;
  • Markeer de foto's met LV, RV, LA of RA voor je ze naar ons stuurt.

Op basis van deze foto’s bereiden wij het pasconsult voor. We zorgen dat de bij deze afmetingen en hoefvorm passende hoefschoenen in huis zijn en alvast voor je komst klaar staan. Zo zorgen wij ervoor dat het pasconsult zo vlot en soepel mogelijk verloopt. Wel zo prettig voor je paard! 

Neem contact met ons op voor het inplannen van een afspraak. We kunnen alleen een afspraak inplannen als de foto’s ontvangen zijn. Houd er rekening mee dat er tussen het insturen van de foto’s en de datum van het pasconsult wat tijd kan zitten.