HoofWear Passervice

Je hebt de knoop doorgehakt: jouw paard verdient een paar (of twee paar) mooie nieuwe hoefschoenen. Maar welke schoenen passen het beste bij jouw paard? We kunnen ons voorstellen dat de keuze voor de juiste hoefschoen niet zo gemakkelijk is. Er zijn zo veel verschillende modellen en maten om uit te kiezen.
Toch blijkt in de praktijk dat er specifiek voor jouw paard vaak maar een paar mogelijkheden zijn. Dit is afhankelijk van de vorm en afmeting van de hoeven.


Gratis pasconsult bij HoofWear:

kom op afspraak met je paard bij ons om te passen

Bij HoofWear helpen we je graag met het vinden van de best passende hoefschoenen. Wij bieden je daarom aan om op afspraak met je paard naar ons te komen voor een deskundig pasconsult.
Hoefspecialist Klaas Feuth gaat tijdens dit consult een aantal mogelijke modellen bij jouw paard of pony aanpassen en stelt de hoefschoenen direct helemaal goed voor je af. Zo weet je zeker dat je paard op het juiste paar hoefschoenen naar huis gaat.
HoofWear biedt deze service kosteloos aan: bij aanschaf van hoefschoenen betaal je niks extra voor het consult.

Voorbereiden van het pasconsult

Voorafgaand aan de afspraak ontvangen we graag foto’s van de hoeven van je paard zoals we uitleggen in de video hieronder. Het gaat om foto’s van de maximaal twee weken geleden bekapte, schone hoeven met een liniaal of meetlint over de lengte en breedte van de zool van de hoef. Daarnaast ontvangen we graag foto’s van het zij- en vooraanzicht van de hoef, staande op harde, vlakke ondergrond. Markeer de foto met LV, RV, LA of RA, zodat we weten naar welke hoef we kijken.

Aanwijzingen voor het maken van de foto’s:

  • Zorg voor schone goed uitgekrabde hoeven;
  • Gebruik geen doorzichtige linialen;
  • Houd je vingers niet over de cijfers/streepjes op de liniaal of het meetlint;
  • Zorg dat de centimeters en millimeters beide goed (scherp gesteld) zichtbaar zijn op de foto;
  • Houd je camera (mobiele telefoon) evenwijdig met de hoef: vanuit een schuine hoek genomen foto’s zijn voor ons moeilijk te beoordelen.

Aan de hand van deze foto’s bereiden wij het pasconsult voor. We zorgen dat de bij deze afmetingen en hoefvorm passende hoefschoenen in huis zijn en alvast voor je komst klaar staan. Zo zorgen wij ervoor dat het pasconsult zo vlot en soepel mogelijk verloopt. Wel zo prettig voor je paard!
Neem contact met ons op voor het inplannen van een afspraak. Houd er rekening mee dat er tussen de ontvangst van de foto’s en de datum van het pasconsult wat tijd kan zitten.

 

Thuis passen zonder HoofWear pasconsult

Is het voor jou echt onmogelijk om met je paard naar HoofWear toe te komen voor een pasconsult? Ook dan kunnen we je vaak op afstand goed verder helpen met het vinden van het juiste paar hoefschoenen voor jouw paard.

Volg het onderstaande stappenplan om een zo goed mogelijk advies van ons te krijgen.

1) Bekijk bovenstaande video goed.

2) Maak foto’s van de hoeven van je paard zoals uitgelegd in de video. Zorg ervoor dat de hoeven goed schoon zijn en je vingers het begin en eind van het meetgereedschap niet bedekken. Je paard mag niet langer dan 14 dagen geleden bekapt zijn.

3) Markeer de foto's, zodat wij kunnen zien om welke hoef het gaat. Gebruik bijvoorbeeld de codes: LV (linksvoor), RV (rechtsvoor), LA (linksachter), RA (rechtsachter).

4) Stuur een e-mail naar: info@hoofwear.com of een WhatsApp naar: +31413714650 . Leg kort uit wat jouw gebruiksdoel van de hoefschoenen gaat zijn (recreatief, sport, medisch) en voeg de gemarkeerde foto’s bij.

 

Wij proberen de hoeven en foto's zo snel en goed mogelijk te beoordelen. We geven advies over de volgens ons best passende hoefschoenen. Het zou kunnen dat het paard net tussen twee maten in zit, of dat er meerdere keuzes voor hoefschoenen mogelijk zijn.
In sommige gevallen adviseren we om twee verschillende maten te proberen. In dat geval kun je - eventueel met achteraf betalen - ervoor kiezen om beide paren te bestellen en het niet passende paar terug te sturen.
Het zou ook kunnen dat we je adviseren een fitkit (losse schoenschelpen/zolen) te gebruiken, of je toch aanraden met paard naar ons te komen.
 

5) Na ontvangst van de bestelde hoefschoenen kun je zelf thuis bij jouw paard passen. Je dient hoefschoenen te passen met schone hoeven, op een schone ondergrond. De schoenen kunnen dan, ook wanneer ze niet passen, netjes schoon aan ons geretourneerd worden. Wanneer er tijdens het passen vragen zijn, kunnen we je ook op afstand helpen (bijvoorbeeld met foto’s/filmpjes). 

6) Is de maat goed? Dan kun je de hoefschoenen gaan testen. Bevallen ze later toch niet, dan kunnen de schoenen altijd binnen 14 dagen retour. We brengen dan slechts 50 euro gebruikskosten per paar hoefschoenen in rekening.

Let op: deze service bieden wij enkel aan klanten die hoefschoenen hebben aangeschaft na maatadvies van HoofWear. Deze service geldt dus niet voor zonder voorafgaand advies van ons aangeschafte hoefschoenen. Zonder advies aangeschafte hoefschoenen kunnen niet gebruikt retour worden gestuurd.