HoofWear Passervice

Je hebt de knoop doorgehakt: jouw paard verdient een paar (of twee paar) mooie nieuwe hoefschoenen. Maar welke schoenen passen het beste bij jouw paard? We kunnen ons voorstellen dat de keuze voor de juiste hoefschoen niet zo gemakkelijk is. Er zijn zo veel verschillende modellen en maten om uit te kiezen.
Toch blijkt in de praktijk dat er specifiek voor jouw paard vaak maar een paar mogelijkheden zijn. Dit is afhankelijk van de vorm en afmeting van de hoeven.


Gratis pasconsult bij HoofWear:

kom op afspraak met je paard bij ons om te passen

Bij HoofWear helpen we je graag met het vinden van de best passende hoefschoenen. Wij bieden je daarom aan om op afspraak met je paard naar ons te komen voor een deskundig pasconsult.
Hoefspecialist Klaas Feuth gaat tijdens dit consult een aantal mogelijke modellen bij jouw paard of pony aanpassen en stelt de hoefschoenen direct helemaal goed voor je af. Zo weet je zeker dat je paard op het juiste paar hoefschoenen naar huis gaat.
HoofWear biedt deze service kosteloos aan: bij aanschaf van hoefschoenen betaal je niks extra voor het consult.

Voorbereiden van het pasconsult

Voorafgaand aan de afspraak ontvangen we graag foto’s van de hoeven van je paard zoals we uitleggen in de video hieronder. Het gaat om foto’s van de maximaal twee weken geleden bekapte, schone hoeven met een liniaal of meetlint over de lengte en breedte van de zool van de hoef. Daarnaast ontvangen we graag foto’s van het zij- en vooraanzicht van de hoef, staande op harde, vlakke ondergrond. Markeer de foto met LV, RV, LA of RA, zodat we weten naar welke hoef we kijken.

Aanwijzingen voor het maken van de foto’s:

  • Zorg voor schone goed uitgekrabde hoeven;
  • Gebruik geen doorzichtige linialen;
  • Houd je vingers niet over de cijfers/streepjes op de liniaal of het meetlint;
  • Zorg dat de centimeters en millimeters beide goed (scherp gesteld) zichtbaar zijn op de foto;
  • Houd je camera (mobiele telefoon) evenwijdig met de hoef: vanuit een schuine hoek genomen foto’s zijn voor ons moeilijk te beoordelen.
  • Houd de lens van de camera op hoogte van de hoef (op de grond) bij de foto's van de stand.

Aan de hand van deze foto’s bereiden wij het pasconsult voor. We zorgen dat de bij deze afmetingen en hoefvorm passende hoefschoenen in huis zijn en alvast voor je komst klaar staan. Zo zorgen wij ervoor dat het pasconsult zo vlot en soepel mogelijk verloopt. Wel zo prettig voor je paard!
Neem contact met ons op voor het inplannen van een afspraak. Houd er rekening mee dat er tussen de ontvangst van de foto’s en de datum van het pasconsult wat tijd kan zitten.