Passervice

Je hebt de knoop doorgehakt: jouw paard verdient een paar (of twee paar) mooie nieuwe hoefschoenen. Maar welke schoenen passen het beste bij jouw paard? We kunnen ons voorstellen dat de keuze voor de juiste hoefschoen niet zo gemakkelijk is. Er zijn zo veel verschillende modellen en maten om uit te kiezen. Daarom helpen we je graag op afstand met het vinden van de juiste schoenen voor jouw paard. Volg het onderstaande stappenplan om een zo goed mogelijk advies van ons te krijgen.

Stappenplan Hoefschoenen Passervice:

1) Bekijk deze video goed:2) Maak foto’s van de hoeven van je paard zoals uitgelegd in de video. Zorg ervoor dat de hoeven goed schoon zijn en je vingers het begin en eind van het meetgereedschap niet bedekken. Je paard mag niet langer dan 14 dagen geleden bekapt zijn.

3) Markeer de foto's, zodat wij kunnen zien om welke hoef het gaat. Gebruik bijvoorbeeld de codes: LV (linksvoor), RV (rechtsvoor), LA (linksachter), RA (rechtsachter).

4) Stuur een e-mail naar: info@hoofwear.com of een WhatsApp naar: +31413714650 . Leg kort uit wat jouw gebruiksdoel van de hoefschoenen gaat zijn (recreatief, sport, medisch) en voeg de gemarkeerde foto’s bij.

 

Wij proberen de hoeven en foto's zo snel en goed mogelijk te beoordelen. We geven advies over de volgens ons best passende hoefschoenen. Het zou kunnen dat het paard net tussen twee maten in zit, of dat er meerdere keuzes voor hoefschoenen mogelijk zijn.

In sommige gevallen adviseren we om twee verschillende maten te proberen. In dat geval kun je - eventueel met achteraf betalen - ervoor kiezen om beide paren te bestellen en het niet passende paar terug te sturen.

Het zou ook kunnen dat we je adviseren een fitkit (losse schoenschelpen/zolen) te gebruiken, of je aanraden met paard naar ons te komen of een afspraak te maken met een specialist die op locatie komt.

 

5) Na ontvangst van de bestelde hoefschoenen kun je zelf thuis bij jouw paard passen. Je dient hoefschoenen te passen met schone hoeven, op een schone ondergrond. De schoenen kunnen dan, ook wanneer ze niet passen, netjes schoon aan ons geretourneerd worden. Wanneer er tijdens het passen vragen zijn, kunnen we je ook op afstand helpen (bijvoorbeeld met foto’s/filmpjes). 

6) Is de maat goed? Dan kun je de hoefschoenen gaan testen. Bevallen ze later toch niet, dan kunnen de schoenen altijd binnen 14 dagen retour. We brengen dan slechts 50 euro gebruikskosten per paar hoefschoenen in rekening.

 

 Wil je het passen liever overlaten aan een professional?

Vind je zelf passen spannend en wil je liever dat een specialist de hoeven nakijkt en de hoefschoenen past?

Dat kan! We kunnen een afspraak inplannen voor een pasconsult bij HoofWear in Reek. Het grote voordeel hiervan is dat de hoeven beoordeeld worden door Hoefspecialist Klaas Feuth en dat wij een grote hoeveelheid hoefschoenen in alle modellen en maten op voorraad hebben. 

We werken daarnaast ook samen met een aantal hoefschoenpassers, naar wie we je op aanvraag kunnen doorverwijzen. Dit zijn hoefsmeden, hoefbekappers of dierenartsen die bekend zijn met de meeste hoefschoenen en bij jou op locatie kunnen helpen met het passen van de hoefschoenen. 

Tot slot komen wij graag in contact met je hoefsmid, bekapper of dierenarts wanneer er vragen zijn. Zo kunnen we gezamenlijk bekijken welke hoefschoenen voor jouw paard het beste zijn.