Plakbeslag

Showjumping on Easyshoe

Gelijmde kunststof hoefbescherming

Heeft jouw paard 24 uur per dag hoefbescherming nodig? Het kan zijn dat je paard moeite heeft met de overgang van hoefijzers naar blote hoeven. Of dat de huisvesting van je paard zorgt voor een zodanige slijtage aan de hoeven dat je paard gevoelig loopt op ongelijke of verharde ondergrond. Ook wanneer je paard een hoefprobleem heeft en daarvan aan het herstellen is, kan tijdelijk permanente hoefbescherming gewenst zijn.

Het hoefijzer is tegenwoordig niet meer de meest voor de hand liggende oplossing. Er zijn veel moderne, kunststof gelijmde hoefbeschermingstechnieken beschikbaar. De flexibiliteit van het kunststof ondersteunt de werking van het hoefmechanisme en zorgt ervoor dat je paard de hoeven op de juiste manier kan afrollen. De bloedcirculatie in hoeven en onderbenen wordt zo gestimuleerd. Plakbeslag wordt onder de hoef gelijmd, zo zijn hoefnagels niet meer nodig. Bovendien geeft kunststof hoefbescherming een grip die precies goed is: niet te veel en niet te weinig.

Welke kunststof hoefijzers of gelijmde hoefschoenen zijn het meest geschikt voor jouw paard? Waar moet je op letten bij het maken van je keuze? Je leest hierover meer in dit uitgebreide artikel over gelijmde kunststof hoefbescherming in het HoofWear Kennispunt.


Vettec Adhere lijmen van lijmschoenen EasyShoe plakbeslag bij hoefkatrolonsteking EasyShoe plakbeslag gelijmd

28 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

28 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina