Renegade Classic

Meer informatie
Per: Per stuk
Gebruik: Endurance, Recreatie, Sport
Beschikbaarheid: Op voorraad
Beschikbaarheid: 2 tot 5 werkdagen
Vanaf € 125,14 € 103,42

Geleverd per stuk

De Renegade hoofboot is een schoen die voldoet aan zeer hoge kwaliteitseisen. Renegade is een revolutionaire hoefschoen die het paard voorop stelt. De schoen is ontwikkeld met het grootste respect voor de biomechanische functies van de hoef en het onderbeen van het paard. De uitvinder van Renegade hoefschoenen is niet over één nacht ijs gegaan: het kostte hem meer dan 3 jaar en 20.000 manuren voordat hij de Renegade hoefschoen op de markt introduceerde. Al heel snel werden de renegade hoefschoenen wereldwijd bekend en ook beschikbaar in Nederland. Renegade hoefschoenen zijn getest door vele enduranceruiters, gedurende tienduizenden kilometers op de meest ruige terreinen.

De Renegade hoefschoen wordt veel gebruikt in de topsport (endurance). Wanneer de schoenen goed passen en (eenmalig) voorafgaand aan gebruik juist worden afgesteld, blijven ze perfect op hun plaats, zelfs op zeer lange afstanden. De schoen sluit onder de kroonrand en het revolutionaire hielgedeelte beweegt volledig mee met de hoefballen wat irritaties en schuurplekken kan helpen voorkomen.

Na het eenmalig goed afstellen van de hoefschoen is Renegade een ideale hoefschoen voor de iets smaller dan brede hoef. Is een hoef even breed als smal, dan zou je beter kunnen kiezen voor de Equine Fusion hoefschoenen.

Geschikt voor:

 • Paarden met iets langer dan brede hoeven
 • Sportprestaties (endurance, treck etc)

Niet/minder geschikt voor:

 • Paarden met ronde hoeven, of breder dan lang  -> alternatieve keuze: Swiss Galoppers
 • Paarden met hoge hielen -> alternatieve keuze Evoboot
 • Onnatuurlijke hoefvormen (flaire etc) -> alternatieve keuze Equine Fusion All terrain Ultra

Voordelen:

 • Makkelijk aan te trekken
 • Geen belemmering van de biomechanische functies in het hoefbal gedeelte
 • Geen tot nagenoeg geen schuurproblemen
 • Achter open dus er blijft geen water of ophopend vuil in zitten

Nadelen:

 • Eenmalig op maat maken voor eerste gebruik
 • Kabeltjes zijn de zwakste schakel. Door de schoenen - met name op de plek waar de kabel door de hielkaptivator gaat - schoon te houden, gaan de kabels langer mee.
 • Door de harde zool werken de biomechanische functies van de hoefzool minder, in deze schoenen kan je niet werken met losse pads, eventueel kan er een gelijmde pad in gemaakt worden.

Tips:

 • Bij een ronde hoef kan de zool achter worden ingekort.
 • Eventueel kan er een pad ingelegd worden.
 • Eventuele opties en extra kleuren zijn op bestelling leverbaar.
 • Voorkom het breken van de kabels en zorg voor een goed passende schoen door de kabels goed af te stellen (zie video).

Hoefspecialist Klaas Feuth over de Renegade Classic:

Ik kwam tijdens een bijscholing in Engeland voor het eerst in aanraking met deze schoenen, toen nog een prototype. Maar ik was meteen onder de indruk van de unieke sluiting. Het hoefballen gedeelte beweegt los van de schoen mee met de hoefballen. Dit was de eerste schoen welke geen inloopperiode kende. Hij is ontwikkeld voor en in de endurance, en dat merk je!
Helaas heb ik het idee dat de kabeltjes van iets mindere kwaliteit zijn geworden, waardoor deze nog wel eens knappen, daarom zou ik meteen extra kabeltjes mee bestellen!
De schoen is ook gemaakt voor "natuurlijk bekapte" hoeven, bij hoge verzenen breken de kabeltjes ook wat sneller. Het is ook belangrijk dat de de schoenen niet te strak vast doet.
Bij het bepalen van de maat is de breedte belangrijk, de lengte is verstelbaar, de maximale breedte is ook de max!
Je kan zien dat het een Amerikaans product is; quarters hebben wat smallere hoeven dan onze Nederlandse KWPN paarden. Na een lange periode kwam ook een grotere maat; de 4WW.
Er zit een groot gat tussen de twee grootste maten. Dit gat wordt in de toekomst gedicht door meer maten van de Renegade Viper.

 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Renegade Classic
Uw waardering
Size Length Width
00 max 125 mm max 106 mm
0 max 127 mm max 116 mm
1 max 134 mm max 121 mm
2 max 140 mm max 127 mm
2W max 140 mm max 133 mm
2WW max140 mm max 140 mm
4WW max 152 mm max 152 mm

Het eenmalig juist afstellen van de kabels: