Renegade Classic

Rijd je met je paard veel lange afstanden, bijvoorbeeld in de Endurance, of maak je meerdaagse trektochten over veel verschillende ondergronden? Hier voelt deze sportieve Renegade hoefschoen zich helemaal in thuis!

Meer informatie
Per: Per stuk
Merk: Renegade
Gebruik: Endurance, Recreatie, Sport
Beschikbaarheid: Op voorraad
Beschikbaarheid: 2 tot 5 werkdagen
Vanaf € 129,95 € 107,40

Renegade Classic Hoof Boot
Geleverd per stuk

Hoefschoenen gemáákt voor sportieve prestaties

Renegade Classic hoefschoenen hebben de afgelopen jaren naam gemaakt in de hoefschoenenwereld. Ze staan bekend om hun hoge kwaliteit en inzetbaarheid bij extreme sportieve prestaties. Rijd je met je paard veel lange afstanden, bijvoorbeeld in de Endurance, of maak je meerdaagse trektochten over veel verschillende ondergronden? Hier voelt deze sportieve hoefschoen zich helemaal in thuis!

De uitvinder van Renegade hoefschoenen is niet over één nacht ijs gegaan: het kostte hem meer dan 3 jaar en 20.000 manuren voordat hij de Renegade hoefschoen op de markt introduceerde. Renegade hoefschoenen zijn getest door vele Endurance ruiters, gedurende tienduizenden kilometers op de meest ruige terreinen.

Renegade is een vernieuwende hoefschoen die de beweging van jouw paard vooropstelt. Deze hoefschoen is ontwikkeld met het grootste respect voor de biomechanische functies van de hoef en het onderbeen van jouw paard. De Renegade Hoof Boot sluit onder de kroonrand en het innovatieve hielgedeelte beweegt volledig mee met de hoefballen. Dit kan irritaties en schuurplekken helpen voorkomen.

De Renegade hoefschoen wordt veel gebruikt in de topsport (Endurance). Wanneer je Renegades goed passen en (eenmalig) voorafgaand aan gebruik juist worden afgesteld, blijven ze perfect op hun plaats, zelfs op zeer lange afstanden.

De voordelen van Renegade Hoof Boots:

• Gemakkelijk aan te trekken
• Geen belemmering van de biomechanische functies van de hoef door de met de hoefballen meebewegende hielcaptivator
• Korte inloopperiode
• Geen tot nagenoeg geen schuurproblemen
• Het profiel van de zool geeft goede grip op alle ondergronden
• Blijft ook goed op zijn plaats bij rijden door modder en water
• De break-over is geoptimaliseerd en vermindert de kans op struikelen
• Bewezen prestaties voor duurraces van 160 kilometer zonder problemen met wrijving
• Verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren
• Vervangende onderdelen zijn te bestellen. In tegenstelling tot sommige andere hoefschoenen, hoef je niet de hele hoefschoen weg te gooien als er een onderdeel kapot gaat en je kunt naar wens kleurencombinaties maken
• De achterkant is open waardoor er geen water of ophopend vuil in de hoefschoen blijft zitten

Tips:

• Bij een ronde hoef kan de zool van de Renegade hoefschoenen aan de achterzijde worden ingekort.
• Eventueel kan er Renegade met ingelijmde pad besteld worden. Deze kan wel de maatvoering beïnvloeden dus let op wanneer je deze bestelt.
• Voorkom het breken van de kabels en zorg voor een goed passende hoefschoen door de kabels goed af te stellen vóór de eerste rit (zie video).

Materiaal: stevig kunststof

Het innovatieve polymeermengsel waarvan de Renegade hoefschoenen worden gemaakt, is stevig en zorgt voor een optimale grip op zelfs de ruigste ondergronden. De kunststof is zeer gebruiksvriendelijk: na gebruik kun je deze hoefschoenen gemakkelijk afspoelen met water of schoonborstelen. Renegade Hoof Boots worden niet zwaar doordat de kunststof geen water opneemt. Meer tips voor het goed onderhouden van je hoefschoenen vind je in deze FAQ.

Hoe bepaal je de juiste maat Renegade Hoof Boots?

Bij HoofWear passen we de Renegade hoefschoenen graag aan bij jouw paard tijdens een professioneel hoefschoenenpasconsult. Het voordeel hiervan is dat één van onze Hoefspecialisten meerdere maten kan uitproberen én de best passende maat direct goed aan de hoeven van jouw paard kan aanmeten. Ook de afstelling van de kabeltjes wordt meteen deskundig gedaan.
We kunnen ook advies geven op afstand, op basis van foto's van de hoeven van jouw paard, of je kunt de hoeven zelf opmeten en Renegade Hoof Boots bestellen op basis van de maten die onze online maatcalculator je adviseert.

We hebben een video gemaakt waarin we uitleggen waar je bij het passen van Renegade Hoof Boots op moet letten. Ook maakten we bij HoofWear een video waarin we het goed afstellen van de kabeltjes van jouw nieuwe Renegade Hoof Boots voordoen.

Renegade Classic of Renegade Viper?
Renegade Classic was het model waar het allemaal mee begon: de Viper is een doorontwikkeling op de Classic. De Renegade Viper heeft een nóg wat dieper profiel in de zool en is net wat slanker vormgegeven, wat resulteert in zo'n 15% minder gewicht dan de Renegade Classic.
De hielcaptivator van de Viper is wat dieper uitgesneden, wat voor nog meer ruimte in de kootholte zorgt. De voering van de hielcaptivator van de Renegade Viper zit, in tegenstelling tot die van de Renegade Classic, vastgelijmd aan de kunststof.

Wanneer kies je voor het model Renegade Classic en wanneer voor de Renegade Viper? Beide hoefschoenen hebben hun eigen maatvoering. Het eerste waar wij bij maatadvies (op afstand of bij een pasconsult) vanuit gaan is de afmetingen, stand en vorm van de hoeven van jouw paard. Afhankelijk daarvan kan het zijn dat ofwel de Renegade Classic ofwel de Renegade Viper het beste aansluit bij de hoeven van jouw paard. Zouden beiden passen, dan kun je je keuze natuurlijk ook laten afhangen van de geweldige beschikbare kleuren! In deze video leggen we de verschillen tussen de Renegade Classic en de Renegade Viper uit.

Voor deze hoeven zijn Renegade Hoof Boots niet geschikt:
Renegade Hoof Boots passen het beste bij hoeven die met regelmaat bekapt worden. Deze hoefschoenen zijn niet geschikt voor paarden met hoge hielen, lange tenen (ondergeschoven verzenen) of hoeven met flares aan de hoefwand. Ook zijn Renegade hoefschoenen niet passend bij bokhoeven en hoeven die vervormd zijn door bijvoorbeeld hoefbevangenheid (laminitis).

Wat vind je in de verpakking van jouw Renegade Hoof Boots?
Renegade Hoof Boots kun je per stuk of per paar kopen. Bij elk paar hoefschoenen vind je een zakje met reserveonderdelen: twee tension straps, zes rubberen ringetjes en een verstelsleutel. Bewaar deze verstelsleutel goed: alleen met deze kun je de schroefjes in de kabelklem los- en vastdraaien. Vind je de meegeleverde verstelsleutel onhandig, dan kun je de wat handzamere (en minder gemakkelijk te verliezen) Renegade verstelsleutel bij ons bestellen.
Je vindt bij iedere Renegade hoefschoen ook een flyer met informatie over de juiste afstelling van de hoefschoenen voordat je ermee op pad gaat.

Los verkrijgbare Renegade accessoires
Is er een onderdeel van jouw Renegade hoefschoenen kapotgegaan? Veel onderdelen zijn los te bestellen:

Kabeltjes
Iedere maat Renegade Hoof Boot heeft zijn eigen maat kabeltje. Je hebt twee kabeltjes per hoefschoen nodig. Is er één kabeltje gebroken? We adviseren om dan beide kabeltjes tegelijk te vervangen: vaak vertonen beide slijtage en je kunt verwachten dat het tweede kabeltje ook wat te verduren heeft gekregen als het eerste gebroken is.

Kabelklem
De kabelklem is het ronde metalen 'frontnokje' voorin de Renegade hoefschoen. Hier lopen beide kabeltjes doorheen. Je kunt met de Renegade verstelsleutel de kabelklem 'openklappen', waarna je de twee schroefjes kunt losdraaien om je kabeltjes te kunnen verstellen.

Pulley
Het katrolletje waar de kabeltjes in de hielcaptivator doorheen gaan, heet de Pulley. Ze zijn in de Viper en Renegade Classic variant te bestellen.

Renegade ProHexDriver
Ben je de originele verstelsleutel die is meegeleverd met de hoefschoenen kwijt, of wil je een wat gemakkelijker vast te houden verstelsleutel? De Renegade ProHexDriver verstelsleutel is speciaal bedoeld voor gebruik bij de Renegade Hoof Boots.

Pastern straps
Het bovenste bandje van de Renegade Hoof Boot heet de Pastern strap: het kootbandje. Ook deze zijn, per maat hoefschoen, los te bestellen.

Tension straps
Het bandje waar de kabeltjes aan de onderkant aan vast zitten, heet de tension strap, ook wel teenstrap genoemd. Deze zijn in verschillende maten beschikbaar, afhankelijk van de maat Renegade Hoof Boots die je hebt.

Hielcaptivator
Het kunststof gedeelte dat om de hoefbal van je paard zit, is de hielcaptivator. Ook hierin zijn verschillende maten. Je vindt de maat van jouw hielcaptivator als een kleine letter vlakbij de opening waar de pastern strap doorheen gaat. De hielcaptivator is los vervangbaar en op maat en kleur te bestellen. Vraag ons gerust om hulp wanneer je er niet uitkomt.

Schaal/zool
Ben je op zoek naar een nieuwe schaal (zool) voor je Renegade Hoof Boots? Ook die zijn los te bestellen. Zo kun je als het profiel onder je hoefschoenen na vele kilometers versleten is, jouw Renegade Hoof Boots helemaal vernieuwen.

Renegade Glue-on
Ga je binnenkort een lange-afstandswedstrijd doen met je paard of een meerdaagse trektocht en wil je liever niet met 'losse' hoefschoenen werken die je aan- en uit moet trekken? Je kunt dan kiezen om Renegade Glue-ons te laten lijmen door jouw hoefprofessional. Het voordeel hiervan is dat je de kans op schuurplekken door de lange afstand reduceert tot nul en je er verder geen omkijken naar hebt: de Renegade lijmschoenen hoef je niet uit te trekken en je hebt geen onderhoud/kans op breken van de onderdelen. Let op: de Glue-on is een andere schaal dan de vervangende hoefschoenschaal. Neem contact met ons op wanneer je interesse hebt in gelijmde hoefschoenen.

Hoefspecialist Klaas Feuth over de Renegade Classic:

"Ik kwam zo'n 15 jaar geleden tijdens een bijscholing in Engeland voor het eerst in aanraking met de Renegade Hoof Boots, toen nog een prototype. Ik was meteen onder de indruk van de unieke sluiting van deze hoefschoenen. Het hoefbalgedeelte (hielcaptivator) beweegt los van de hoefschoen mee met de hoefbal. Deze hoefschoen is ontwikkeld voor en in de Endurance sport, en dat merk je!
Over deze Renegade hoefschoenen wordt nogal eens gezegd dat de kabeltjes snel breken. Dit hoeft echter helemaal niet zo te zijn: vaak heeft het breken van de kabeltjes te maken met de pasvorm van de hoefschoenen of het onderhoud.
Bij hoeven met hoge verzenen is er meer kans dat de kabeltjes snel breken, voor deze hoefvorm zijn de Renegade hoefschoenen niet geschikt. Het is ook belangrijk dat je de hoefschoenen niet te strak vastmaakt. Maak jouw Renegades na het rijden altijd even schoon, vooral bij het katrolletje waar de kabel doorheen gaan.
Het kan nooit kwaad om wat onderdelen op voorraad te hebben om snel te kunnen vervangen wanneer er per ongeluk toch iets stuk gaat.
Bij het bepalen van de maat is de breedte belangrijk. De lengte is verstelbaar, de maximale breedte is ook echt de maximale breedte.
Je kunt zien dat deze hoefschoenen van Amerikaanse bodem komen: Quarter Horses hebben bijvoorbeeld wat smallere hoeven dan onze Nederlandse KWPN paarden."

 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Renegade Classic
Uw waardering
Size Length Width
00 max 125 mm max 106 mm
0 max 127 mm max 116 mm
1 max 134 mm max 121 mm
2 max 140 mm max 127 mm
2W max 140 mm max 133 mm
2WW max140 mm max 140 mm
4WW max 152 mm max 152 mm

Renegade Classic en Renegade Viper
Renegade Classic hoefschoenen passen
Het afstellen van de Renegade hoefschoenen