SPARROW Pet Organic Hemp Seed Oil 250ml

 • Extreem rijk aan voedingsstoffen en afkomstig van biologische landbouw
 • Bevat natuurlijk een ideale verhouding tussen omega-6 en omega-3
 • Voor een gezonde huid en een glanzende vacht, versterkt het het immuunsysteem
 • Uitstekende bron van gamma-linoleenzuur
 • Puur natuurlijk, zonder toevoegingen, vrij van pesticiden en herbiciden
Meer informatie
Per: Per stuk
Beschikbaarheid: Op voorraad
Beschikbaarheid: 2 tot 5 werkdagen
€ 16,50 € 13,64

De biologische hennepzaadolie uit de Allgäu is een krachtpatser

De biologische hennepzaadolie zit boordevol essentiële vetzuren en antioxidanten en is een belangrijke aanvulling op elk diervoeder. De biologische hennepzaadolie bevat 0,00% THC en biedt uw dier de perfecte balans van omega 3, 6 en 9 vetzuren. Hier is een beknopt overzicht van alle voordelen:

 • Bevat 2% GLA voor extra ontstekingsremmende ondersteuning.
 • Biedt vitamine E en vitamine A (als caroteen) als belangrijke antioxidanten.
 • Helpt bij het handhaven van een gezonde bloedsuikerspiegel.
 • Helpt bij de verzorging van vacht en huid.
 • Biedt natuurlijk voorkomende fosfolipiden die helpen bij de groei, vernieuwing en regeneratie van celmembranen.
 • De hennep wordt gekweekt zonder pesticiden. De plant regenereert zelf de bodem dankzij het lange wortelstelsel, wat de gezondheid van de bodem en het milieu bevordert.
 • Hennepplanten zijn niet genetisch gemodificeerd.
 • De biologische hennepzaadolie wordt koudgeperst en dus niet blootgesteld aan hoge temperaturen.

Gamma-linoleenzuur

Gamma-linoleenzuur (GLA) is een van de meest waardevolle vetzuren ter ondersteuning van het immuunsysteem. Het komt voornamelijk voor in moedermelk. Hennep is een van de weinige natuurlijke bronnen van GLA. In voldoende hoeveelheden kan GLA de teint en vacht aanzienlijk verbeteren. Bovendien activeert de GLA het stofwisselingsproces aanzienlijk en kan het een effect hebben op een gezonde hormonale balans.

Een tekort aan GLA kan leiden tot diverse problemen zoals vroegtijdige veroudering, spijsvertering en huidproblemen. Daarom is het belangrijk om uw huisdier voldoende hennepzaadolie te geven. Het is het beste om één keer per dag met voedsel te geven.

Hennepzaadolie bevat ook vitamine E en vitamine A (caroteen). Dit zijn antioxidanten die het immuunsysteem helpen schade door vrije radicalen te bestrijden. Vrije radicalen komen voor wanneer uw hond gifstoffen binnenkrijgt uit vaccins, chemicaliën, pesticiden, verwerkt voedsel en vervuiling. Ze veroorzaken  oxidatieve stress  in het lichaam van uw hond en beschadigen cellen, eiwitten en DNA. Antioxidanten helpen de vrije radicalen onder controle te houden en bevorderen zo de gezondheid.

Beter en duurzamer dan visolie

Visolie wordt meestal gemaakt met warmte, waardoor het onstabiel is. Elke keer dat u de visolie opent, wordt deze blootgesteld aan zuurstof en wordt dit oxidatie genoemd. Op deze manier wordt een deel van de olie afgebroken tot kleinere verbindingen zoals malondialdehyde (MDA).

Ze creëren ook zuurstofhoudende moleculen die bekend staan als vrije radicalen. Zowel MDA als vrije radicalen veroorzaken vroegtijdige veroudering en ziekte.

Door het te openen kan de visolie heel gemakkelijk ranzig worden, waardoor het een ontsteking kan veroorzaken. Omdat een van de belangrijkste redenen waarom visolie aan honden wordt gegeven, vooral om ontstekingen te bestrijden, een probleem is! Hennepzaadolie wordt koudgeperst, waardoor het stabieler is dan visolie. Het resultaat is dat het minder snel oxideert of ranzig wordt. (U moet het echter in de koelkast bewaren voor een langere houdbaarheid.)

Visolie kan ook kwik, straling en andere verontreinigingen bevatten. Premium gecontroleerde hennepzaadolie zoals die van SPARROW Pet wordt gekweekt zonder pesticiden of andere gifstoffen en is vrij van dergelijke verontreinigingen. De hennepplant heeft ook een lang wortelgestel, wat bijdraagt aan het herstel van gezonde bodems.

Duurzaamheid is ook een belangrijk aandachtspunt bij visolie. Vis in de oceanen wordt steeds schaarser en visolie verwijdert een voedselbron voor zeedieren. Hennep is een duurzaam gewas dat gemakkelijk te kweken is in veel verschillende klimaten en grondsoorten - er wordt zelfs gezegd dat hennep groeit als onkruid!

De hennepzaadolie heeft ook de betere verhouding van omega-6 tot omega-3 vetzuren, die ook voor dieren van levensbelang zijn. De unieke verhouding van deze vetzuren maakt de hennepzaadolie bijzonder waardevol.

Verdere voordelen van hennepzaadolie in één oogopslag

 1. Uitstekende bron van linolzuur:  hennepzaden bevatten hoge niveaus van het essentiële omega-6-vetzuur, dat linolzuur (LA) wordt genoemd. Linolzuur is een meervoudig onverzadigd vetzuur en is het belangrijkste omega-6-vetzuur voor honden omdat het wordt gebruikt om andere omega-6-vetzuren te maken. Omdat dieren deze zelf niet kunnen aanmaken, moeten ze ze met hun voer binnenkrijgen. Linolzuur is ook bijzonder belangrijk voor de gezondheid van de huid en vacht van een hond. Als uw huisdier een droge of broze vacht heeft, kan het toevoegen van wat hennepzaadolie aan zijn dieet het probleem oplossen.
 2. Boordevol vitamines en antioxidanten : Hennep bevat de mineralen calcium, magnesium, ijzer en zink, vitamine E, B-vitamines (inclusief foliumzuur) en een verscheidenheid aan antioxidanten. Hennep is ook de enige bekende plantaardige voedingsbron die vitamine D3 levert.
 3. Ondersteuning van de gezondheid van het hart : Studies bij dieren en mensen hebben aangetoond dat hennepzaden kunnen bijdragen aan een gezond cardiovasculair systeem vanwege hun gehalte aan plantaardige vezels, eiwitten en gezond vet.

Voedingsadvies

 • Honden & katten: 1 theelepel (5 ml) per dag per 10 kg lichaamsgewicht
 • Paarden: 2 theelepels (10 ml) per dag per 100 kg lichaamsgewicht

Dit zijn richtlijnen. Indien nodig kan de aanbevolen hoeveelheid worden verhoogd. De hennepzaadolie van SPARROW kan dagelijks worden toegediend. Zorg altijd voor voldoende vers drinkwater.

Samenstelling

100% hennepzaadolie van gecontroleerde biologischeteelt

Analytische componenten:
verzadigde vetzuren 10,7%; enkelvoudig onverzadigde vetzuren 15,4%; meervoudig onverzadigde vetzuren 73,9%
Bevat natuurlijk voorkomende CBD; <0,02% THC. Het product is onderhevig aan natuurlijke schommelingen.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:SPARROW Pet Organic Hemp Seed Oil 250ml
Uw waardering