Blog

 1. Te korte hoeven bekappen

  Loopt jouw paard op eieren door te korte hoeven? In dit artikel vertelt Hoefspecialist Klaas Feuth waarom een correcte bekapping bij te korte hoeven juist wél nodig is.

 2. Kunnen hoefschoenen dag en nacht worden gedragen?

  Je paard heeft dag en nacht hoefbescherming nodig. In deze blog verteld Hoefspecialist Klaas Feuth alles over 24uur gebruik van hoefschoenen.

 3. FormaHoof

  FormaHoof heeft vergelijkbare structurele eigenschappen als een gezonde paardenhoef: in beweging kan het materiaal uitzetten en samentrekken als een ‘blote’ hoef.
  De paardenhoef wordt na het bekappen in een herbruikbare siliconen mal met de juiste maat gezet. Daarna wordt de mal gevuld met een speciale twee componentenlijm. Eenmaal aangebracht en uitgehard kan de mal worden verwijderd.

 4. Een hoefzweer bij je paard herkennen, behandelen en voorkomen

  Een hoefzweer (ofwel hoefabces of blein) is erg pijnlijk voor je paard. Klaas Feuth gaat in dit artikel uitgebreid in op de behandeling van hoefzweren bij paarden.

 5. Steunsels: hoe een misleidend woord tot veel pijn kan leiden

  In artikel wil ik daarom helderheid scheppen over wat de steunsels zijn, tot welk leed slecht onderhouden steunsels bij je paard kunnen leiden en hoe de steunsels correct bekapt zouden moeten worden.

 6. 5 Redenen om te kiezen voor een pasconsult bij HoofWear

  Je kunt mét je paard terecht bij HoofWear voor een deskundig pasconsult op afspraak. En voor wie denkt: 'dat is te ver weg', 'mijn paard kan niet op de trailer', 'ik heb geen vervoer', 'ik vind het te veel moeite': laat deze 5 redenen je overtuigen om al je bezwaren te overwinnen en wél voor een pasconsult bij HoofWear te kiezen!

 7. Goed gereedschap is het halve werk: machinaal bekappen

  Als je erover nadenkt is het eigenlijk best vreemd dat hoefsmeden en bekappers nog steeds voornamelijk met handgereedschap bekappen. Dit terwijl alle andere handarbeiders steeds meer machines tot hun beschikking hebben en ook succesvol gebruiken.

 8. Help: mijn paard heeft een dunne zool!

  “Mijn paard heeft hele dunne zolen en loopt hierdoor gevoelig” is één van de meest genoemde redenen waarom paardeneigenaren bij ons aankloppen voor hoefschoenen.
  Hoe dik hoort de zool van je paard eigenlijk te zijn? Wanneer heeft je paard een dunne zool en wat kun je daaraan doen?

 9. De zin en onzin van fitkits

  In deze blog leggen we uit waarom wij geen hoefschoenen fitkits online aanbieden. Een fitkit is niet geschikt om zelf thuis mee te passen, maar wel een handige tool voor je hoefprofessional. HoofWear adviseert je graag over mogelijk passende hoefschoenen en gaat daarbij niet uit van een merk hoefschoenen maar van de hoeven en behoeftes van jouw paard.

 10. Correcties in hoef- en beenstand bij veulens

  Standsafwijkingen bij veulens komen relatief vaak voor. Er zijn diverse oorzaken voor standsafwijkingen bij veulens. We maken onderscheid tussen ‘verkregen afwijkingen’ en ‘perinatale afwijkingen’.
  Lees in deze blog alles over de behandeling van standcorrecties bij veulens.

Pagina