veulens

Over vroege standcorrecties bij veulens zónder operatie is nog weinig bekend onder fokkers en paardeneigenaren.
Er wordt daarom vaak te lang gewacht, waardoor uiteindelijk een invasieve ingreep nodig is. Bovendien is er nog geen andere faciliteit waar paarden met ernstige hoefproblemen kunnen worden opgenomen om behandeld te worden en te revalideren.

Gangbare dieren- of paardenklinieken kunnen paarden wel opnemen (in een box) maar hebben niet de capaciteit om revalidatie met beweging te bieden. Ik ben van mening dat een operatie in de meeste gevallen niet nodig hoeft te zijn, als er maar op tijd door de eigenaar van het veulen aan de bel wordt getrokken. De stand van een veulen corrigeren is een heel precieze klus, waar niet te licht over gedacht moet worden.

Er moet dagelijks gecontroleerd worden of de behandeling het gewenste effect heeft. Ik heb mij gespecialiseerd in het inzichtelijk maken wat er nodig is om tot een gezonde beenstand te komen. Zo kan ik werken met alle mogelijke extensies die onder de veulenhoef gelijmd kunnen worden.

De merrie kan samen met het veulen in onze hoefrevalidatiefaciliteit worden opgenomen, om dagelijks de juiste hoefzorg te kunnen bieden. Beweging is een heel belangrijk aspect van hoefrevalidatie. Om dagelijks ruime hoeveelheid beweging te kunnen bieden, hebben wij een ovale stapmolen (19 x 13m) laten bouwen waar merrie en veulen samen in kunnen lopen.

Lees hier meer in mijn blog over standcorrecties bij veulens.